Erik Ersberg deppar efter att Niclas Burström skjutit 2-1 till Skellefteå.
Skellefteå AIK

Tung start för HV71 – nyckelspelaren skadad i jobbig premiärförlust

Den första matchen på säsongen blev inte vad HV71 hade önskat sig. En tung förlust på bortaplan mot Skellefteå – och kanske ännu värre – viktiga backen Chris Campoli fick utgå skadad.

Efter all turbulens i Jönköpingsklubben under sommaren kändes det viktigt för HV71 att få en bra start på säsongen. I stället blev det en jobbig SHL-premiär när man förlorade en tät match med 3-2 i Skellefteå Kraft Arena. Anton Bengtssons reducering till 3-2 kom med knappa fyra minuter kvar, och i slutet på matchen luktade HV71 på en kvittering flera gånger om.

– Ja, det var ingen medstuds direkt i slutet. Jag tycker vi skapar bra med chanser och hade inte varit orättvist om vi hade fått något poäng tycker jag, säger HV:s tränare Johan Lindbom till C More.
– Jag tycker vi står upp riktigt bra på bortaplan, vi gör en bra prestation men inte tillräckligt för att ta poäng.

Förutom den jobbiga förlusten tvingades dessutom lagets oerhört viktige back Chris Campoli utgå skadad i den andra perioden. Efter en kollision bakom eget mål lämnade han isen med så pass mycket smärta att han hade svårt att hålla sig på benen. C More rapporterade att Campoli råkat ut för en ben- eller fotskada, även om det på reprisbilderna snarare såg ut som att knät råkat illa ut.

Matchens stora behållning var annars Niclas Burströms 2-1, när han efter ett fint Skellefteåanfall där HV-försvaret blev ordentligt bortsnurrat avslutade med att sätta ett distinkt handledsskott över Erik Ersbergs främre axel ur dålig vinkel.

– Vi fick bra snurr där, och så glömde dom väl bort mig lite och så hittade jag en lucka, så det var skönt, säger Burström till C More.

Övriga mål för Skellefteå gjordes av debutanten Terry Broadhurst och John Norman, och för HV71 nätade Björn Melin.