Sök
Tyler Seguin.
Nyheter

Dallas: En dödlig stjärnoffensiv som ska göra skillnad

Först kom Tyler Seguin, sedan Jason Spezza och nu senast Patrick Sharp. Tre somrar – tre offensiva stjärnvärvningar. Dallas går all in med mottot anfall är bästa försvar och hoppas att en av ligans bästa forwardsuppsättningar ska kunna täcka upp för troliga tillkortakommanden i egen zon.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Antti Niemi, mv, San José, Johnny Oduya, b, Chicago, Patrick Sharp, fw, Chicago.
Förluster: Jhonas Enroth, mv, Los Angeles, Trevor Daley, b, Chicago, Ryan Garbutt, fw, Chicago, Shawn Horcoff, fw, Anaheim.

S9

S1John Klingberg
Vilken dundersuccé det blev för svensken under hans första år i ligan! 23-åringen gick från SHL, via en kort avstickare till AHL, in i världens bästa liga och dominerade fullständigt. Han var en av hela NHL:s bästa offensiva backar under andra halvan av säsongen och belönades med ett saftigt sjuårskontrakt under sommaren. Nu kommer göteborgaren in med helt andra förväntningar på sina axlar och det kommer verkligen vara upp till bevis under det vanligtvis så tuffa andraåret. Många i Dallas organisation talar om att man hittat den nästa Erik Karlsson och det är minst sagt ett tufft epitet att leva upp till.

S2Jason Spezza
Det blev kanske inte den framgångssaga som många hade förväntat sig under den kanadensiska centerstjärnans första år i Texas i fjol. 32-åringen måste dock alltjämt ses som en av ligans bästa andrecentrar och i ett bättre sällskap kommande vinter kan veteranen komma att göra stor skillnad för Stars. Är utöver sina väldokumenterade starka offensiva färdigheter en skicklig tekare som kan göra stor skillnad när det drar ihop sig i slutet av viktiga matcher.

S3Jamie Benn
Fick sitt stora erkännande när han under fjolårssäsongen kammade hem Art Ross Trophy som hela ligans poängkung. Har under många år lett detta Dallas-lag på egen hand, men har sedan Seguin och Spezzas ankomst fått chansen att visa precis hur bra han kan vara när han får spela med lagkamrater som är på samma nivå som han själv. Har förmågan att ta över en match fullständigt på egen hand och lär vara given i Kanadas trupp till World Cup nästa sommar.

S4Patrick Sharp
Den trefaldige Stanley Cup-mästaren kommer att bidra med efterlängtad vinnarmentalitet och erfarenhet till Dallas omklädningsrum. Lär med största sannolikhet bli Spezzas nya lekkamrat och kommer med sin fart och sina vassa avslut komplettera landsmannen väl. Tappade markant i produktionstakt den gångna säsongen men visade i slutspelet att han fortfarande har krut kvar i både bössa och ben.

S6
Lagets poängkung:
Tyler Seguin
Hade det inte varit för knäskadan han ådrog sig efter en ful knätackling från Dmitrij Kulikov i våras hade den kanadensiske målsprutan sannolikt vunnit Art Ross Trophy redan under fjolårssäsongen. Är utan tvekan en av ligans fem bästa avslutare och har utöver det en fart och en teknik som gör honom otroligt svår att stoppa. Kan han bara hålla sig i skinnet vid sidan av isen kommer 23-åringen sannolikt att vara en av ligans bästa spelare under en lång tid framöver.

S5Valerij Nitjusjkin
Svarade för en mycket lovande debutsäsong i ligan 2013-2014 innan skador spolierade i stort sett hela fjolårssäsongen. Får den storväxte ryska forwarden bara vara frisk i år har han potentialen att inte bara vara en av de stora genombrottsmännen i Dallas, utan också i hela ligan kommande säsong. 20-åringens kombination av styrka, teknik och spelsinne gör honom oerhört sevärd, samtidigt som han är en mardröm för många motståndarbackar att möta.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Ju fler kockar, desto sämre soppa är ett slitet uttryck vi ofta slänger omkring med. Det är ord som Dallas GM Jim Nill uppenbarligen inte lägger någon större vikt vid. Efter att Stars överraskat positivt förrförra säsongen trodde många att man med en inplockad Jason Spezza skulle kunna vara med och utmana i toppen säsongen som passerat. Visst hade man också en dynamisk offensiv, men det hjälpte föga till följd av att man läckte rejält bakåt. Nils lösning på problemet? Lägga en stor del av sina resurser på att trejda till sig ännu en forwardsstjärna i Patrick Sharp. De matcher Antti Niemi spelar kan han möjligtvis vara ett snäpp vassare än Enroth, men Oduyas ankomst gör inte försvaret särskilt mycket starkare då Daley samtidigt lämnat. Dallas två toppkedjor må göra forwardsuppsättningen till en av de starkaste i ligan, men frågan är om det är tillräckligt för att täcka upp för lagets defensiva tillkortakommanden. Nill och coachen Lindy Ruff får hoppas att flera av lagets unga backar lyfter sig betänkligt med ett års erfarenhet samtidigt som offensiven även i praktiken blir så dödlig som den ser ut i teorin. Om detta blir verklighet spelas det slutspelshockey i Texas till våren, om inte så är det högst tveksamt.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Antti Niemi
32) Kari Lehtonen

BACKAR:
2) Jyrki Jokipakka
3) John Klingberg
4) Jason Demers
5) Jamie Oleksiak
24) Jordie Benn
33) Alex Goligoski
37) Patrik Nemeth
47) Johnny Oduya

FORWARDS:
10) Patrick Sharp
11) Curtis McKenzie
14) Jamie Benn ”C”
18) Patrick Eaves
20) Cody Eakin
21) Antoine Roussel
22) Colton Sceviour
25) Brett Ritchie
27) Travis Moen
38) Vernon Fiddler ”A”
43) Valerij Nitjusjkin
83) Aleš Hemský
90) Jason Spezza
91) Tyler Seguin

COACH: 
Lindy Ruff (sedan 2013)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten