Joacim Eriksson
Nyheter

40 räddningar när Eriksson bröt förlustsviten

ANNONS

Skellefteås tidigare guldmålvakt Joacim Eriksson vann sin första KHL-match för Dinamo Riga när han i princip spikade igen i premiären mot Gagarin Cup-finalisterna Ak Bars 25 augusti.
Sedan dess har han fått vänta ett tag på nästa seger. Den kom idag nära tre veckor senare när Riga slog Admiral borta med 4-2.

En av de som till slut fick hål på Eriksson i matchen var Niclas Bergfors, som var ligans bästa svenska målskytt ifjol. Han sköt säsongens första mål när han reducerade till 2-4 i tredje perioden. Målet kom på hans nionde skott på mål i matchen och det var passande nog också nionde matchen i ordningen han spelade innan första målet kom.

Eriksson stoppade till slut 40 skott för att slå vakt om säsongens andra seger.

Eriksson hade mellan sina segrar förlorat mot Severstal (2-3 OT), Medveščak (1-2 OT) och Sibir (1-4, sista målet i tom kasse). I förra matchen, borta mot Amur, fick han hoppa in vid 0-3-underläge efter elva minuter och var på vippen att vara med och vända matchen som slutade 2-3.

Riga har annars haft en ganska bra säsongsinledning. Segern idag var lagets fjärde fullpoängare på nio matcher och man ligger för tillfället fyra i västra konferensen och Eriksson har en räddningsprocent på 93,79 på sina sex inledande KHL-matcher.

* * *

En målvakt som statistiskt sett gått ännu bättre av svenskarna är Henrik Karlsson i ett Jokerit som idag tog sin sjunde fullpoängare på åtta matcher när man slog Amur borta med 3-2 trots tidigt underläge med 0-2.

Segern innebar den fjärde på fem matcher för Karlsson och han har en räddningsprocent på 95,33 vilket gör att han och kollegan Riku Helenius (96,9 på fyra matcher) är de två målvakter som toppar i räddningsprocent så här långt.

Peter Regin sköt två av de tre Jokerit-målen i matchen och dansken har haft en bra start i KHL med fyra mål och sex assist på åtta matcher.
Laget toppar just nu den västra konferensen före CSKA.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM