Sök
TUNGT NYFÖRVÄRV. Dougie Hamilton ger Calgary Flames extra mycket kräm på blålinjen.
Nyheter

Calgary: Försvar är bästa anfall

Kan fjolårets askungesaga upprepas? Efter Calgary Flames prestigevärvning av Dougie Hamilton i somras är det inte omöjligt. Numera förfogar Flames över ett av ligans bästa försvar och dessutom en forwardsuppsättning med massor av löfte. Det är ett blivande storlag, men det kommer ändå att bli en kamp för att greja en slutspelsplats igen.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Dougie Hamilton, b, Boston, Jakub Nakládal, b, TPS Åbo, Ryan Wilson, b, Colorado (tryout), Michal Frolik, fw, Winnipeg. 
Förluster: Raphael Diaz, b, N Y Rangers, Cprey Potter, b, Arizona (tryout), Brian McGrattan, fw, Anaheim, Devin Setoguchi, fw, Toronto (tryout), Max Reinhart, fw, Nashville.S9

S1Dougie Hamilton
Wow, vilken stöld! Exakt varför det sket sig mellan Boston Bruins och Dougie Hamilton är inte helt och hållet klarlagt. Vad det än var är det bara att gratulera Calgary, som kunde snappa upp den unge backstjärnan i utbyte för ett koppel med draftval. Hamilton är bara 22 år gammal, men har redan etablerat sig som en produktiv kraft i NHL och svarade för 42 poäng på 72 matcher i fjol. Trots sin storlek inte speciellt fysisk, men har egenskaper med puck som gör honom väldigt användbar som spelfördelare i powerplay.

S2Mark Giordano
Lagkaptenen var på väg mot en säsong som mycket väl hade kunnat utmynna i en Norris Trophy-nominering när han slet sönder sin ena bicep och tvingades till en operation som avslutade säsongen i förtid. Nu blir han i det närmaste ett nyförvärv för ett lag som kan ha ligans bästa försvarsuppsättning. Kraftfull, auktoritär och skicklig på isen.

S3Sean Monahan
Den kreative centern valdes som sjunde spelare i draften 2013. Redan två år senare framstår han som ett stort fynd. Under sin andra NHL-säsong sköt han 31 mål och kom upp i 62 poäng. Ungefär så långt från en andraårsförbannelse man kan komma. Tillsammans med Johnny Gaudreau och Sam Bennett utgör Monahan navet i Calgarys ljusa framtid.

S4Johnny Gaudreau
Storleken har ingen betydelse om man är en trollkarl. Den 174 centimeter långe amerikanen tog NHL med storm under sin rookiesäsong och blev en Calder Trophy-finalist efter att ha svarat för 64 poäng på 80 matcher. Gaudreau är en bländande tekniker som med fart och finess påminner om en miniversion av Pavel Datsiuk.

S6
Lagets poängkung:
Jiri Hudler
Det tog ett tag, men under sin tredje säsong i Calgary Flames växlade Jiri Hudler upp och blev en offensiv ledare att luta sig emot. Satte personbästa i NHL med 31 mål och 76 poäng på 78 matcher och fick Lady Byng Trophy som årets gentleman i ligan. Fann otroligt bra kemi tillsammans med Monahan och Gaudreau i Calgarys toppkedja. Den bör sitta i även den här säsongen.

S5Sam Bennett
Löftet drabbades av ett rejält bakslag när han tvingades till en omfattande axeloperation förra hösten. Han missade stora delar av säsongen, men visade att han inte hade legat på latsidan när han slutligen gjorde comeback. Svarade för 24 poäng på elva OHL-matcher med Kingston Frontenacs innan han anslöt till Flames sent på säsongen. Debuterade i den sista grundseriematchen och spelade så pass förtroendeingivande att han blev ordinarie i slutspelet. En hårt arbetande, rak och ärlig spelare med offensiva kvalitéer. Draftades som fjärde spelare förra sommaren.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Blir Calgary Flames årets Colorado Avalanche? Frågan är befogad eftersom den avancerade statistiken visade att Flames inte hade i närheten av tillräckligt stort puckinnehav för att gå så långt som man slutligen gjorde i slutspelet, där man slog ut Vancouver i första rundan och åkte ut mot Anaheim i den andra. Colorado upplevde samma scenario härom året, föll igenom ganska rejält i fjol och missade slutspelet i våras efter att ha vunnit sin division året dessförinnan. Skillnaden mellan Colorado och Calgary var att Avalanche till stor del levde på Semjon Varlamovs storspel under sitt succéår. Flames fick inte alls samma typ av målvaktsspel från Jonas Hiller och Karri Rämö i fjol, tvärtom räknas duon som något av lagets akilleshäl. En annan skillnad är att Calgary har värvat en tänkbar toppback i Dougie Hamilton under sommaren, en spelare som kommer att snitta cirka 25 minuter per natt och ge laget ytterligare en dimension i både försvars- och anfallspel. Det är möjligt att Flames inte når slutspel, men de kommer inte att falla igenom på samma sätt som Colorado gjorde. Det här är ett lag på uppgång med många spännande, unga spelare på väg uppåt. Det blir en kamp runt slutspelsstrecket för Flames. Hillers och Rämös spel mellan stolparna avgör sannolikt vilken sida av strecket man hamnar på i slutändan.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Jonas Hiller
31) Karri Rämö

BACKAR:
4) Kris Russell ”A”
5) Mark Giordano ”C”
6) Dennis Wideman ”A”
7) T.J. Brodie
15) Ladislav Smid
27) Dougie Hamilton
29) Deryk Engelland

FORWARDS:
8) Joe Colborne
11) Mikael Backlund
13) Johnny Gaudreau
16) Josh Jooris
17) Lance Bouma
18) Matt Stajan
19) David Jones
21) Mason Raymond
23) Sean Monahan
24) Jiri Hudler
32) Paul Byron
52) Brandon Bollig
60) Markus Granlund
67) Michael Frolik
93) Sam Bennett

COACH: 
Bob Hartley (sedan 2012)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten