Sök
TILLBAKA DÄR HAN HÖR HEMMA. Magnus Nygrens återkomst är en av anledningarna till att FBK ser ut som en guldkandidat.
SHL

Färjestad: Storsatsningen som dödar alla ursäkter

Vårens fiasko var oacceptabelt. För första gången sedan 1994 missade Färjestad slutspel. Konsekvensen blev en aggressiv sommar på transfermarknaden, där den ena stjärnan efter den andra värvades. På pappret ser laget ut att kunna bli en guldutmanare, men då gäller det att få ihop alla nya spelare till en fungerande enhet. Det kan vara en nog så svår utmaning.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Lars Haugen, mv, Dinamo Minsk, Tomas Skogs, b, Örebro, Mikael Wikstrand, b, Frölunda, Sebastian Erixon, b, Växjö, Magnus Nygren, b, Montréal, Jonas Holös, b, Lokomotiv Jaroslavl, Robbie Earl, fw, Zug, Johan Persson, fw, Timrå, John Persson, fw, N Y Islanders, Mikael Johansson, fw, Rapperswil, Johan Ryno, fw, Leksand.
Förluster: Fredrik Pettersson Wentzel, mv, HV71, Shawn Lalonde, b, Köln, Oliver Kylington, b, Calgary, Anton Grundelm b, Karlskrona, Jesper Jensen, b, Jokerit, Anssi Salmela, b, Brynäs, Per Åslund, fw, Köln, Anton Hedman, fw, Luleå, Joachim Rohdin, fw, Karlskrona, Joakim Hillding, fw, Växjö, Christoffer Forsberg, fw, Malmö, Toni Rajala, fw, Luleå.

S9

S1Lars Haugen
Den rutinerade norrmannen kommer till Sverige efter fyra över lag framgångsrika säsonger i den vitryska KHL-klubben Dinamo Minsk. Ger FBK en sista utpost som går att lita på i alla väder. Förväntningarna är högt ställda – precis som de ska vara.

S2Mikael Wikstrand
En av försäsongens mer överraskande värvningar. I Wikstrand får Färjestad en backstjärna på uppgång. Hade ett suveränt slutspel för Frölunda i våras och känns som en framtida NHL-back. Åker över på Ottawa Senators NHL-camp nu, men kommer sannolikt att vara tillbaka ett par omgångar in i säsongen.

S3Magnus Nygren
Slagskottsmaskinen är tillbaka – och nu med ett C på bröstet. Magnus Nygren är inte bara en nyckel i powerplay för FBK, han är fansens stora favorit, en spelare som har FBK i blodet och presterar sällan bättre hockey än den han spelar inom Karlstads kommungräns- Äktenskapet mellan Nygren och FBK är av gagn för båda parter.

S4Robbie Earl
Det var inte värvningen som fick mest rubriker på förhand, men att döma av försäsongen kan det här vara FBK:s stora fynd. 30-åringen har en imponerande speed och är utrustad med fina händer. Ett ständigt hot när han är på isen.

S6
Lagets poängkung:
Milan Gulas
Tjecken hade otroligt svårt att få pucken i mål i inledningen av förra säsongen. Trots det avslutade han grundserien med 20 mål och 40 poäng. Kan han hitta bra kemi med någon av FBK:s centrar kan den produktionen mycket väl bli ännu större.

S5Joel Eriksson Ek
Den orädde och mångfacetterade centern hade en så pass bra andra halva av förra säsongen att han draftades av Minnesota Wild i första rundan i somras. Konkurrensen om speltid är tuff efter FBK:s aggressiva sommar på transfermarknaden, men är det någon som har vinnarskallen att kunna hantera det är det just Eriksson Ek. Junioren har en Joel Lundqvist-aktig envishet över sig.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

En imponerande handlingskraft. Så kan man sammanfatta Färjestads agerande efter det pinsamma uttåget ur play in-spelet mot Brynäs i våras, Klubbledningen visade fansen att man menade allvar genom att värva ihop vad som till stora delar kan beskrivas som ett stjärnlag. Spelare som Haugen, Wikstrand, Nygren, Holös, Ryno, Earl och Micke Johansson ger FBK en stjärnlyster som fansen i Karlstad inte har sett maken till sedan storhetstiden under 00-talet. Men med den här typen av satsning kommer också förväntningar, enorma förväntningar. FBK har en märklig tradition av att underprestera på hösten. Det har man inte råd med nu. Efter fjolårets fiasko kommer tålamodet att tryta snabbt om inte laget vinner matcher. En sådan här satsning dödar effektivt alla former av ursäkter. Om inte det här laget tar sig till åtminstone en semifinal kommer huvuden att rulla. Jag ser fortfarande Skellefteå och Växjö som större guldfavoriter på grund av att de har haft mer kontinuitet i sina lag och är mer samspelta, men FBK har alla förutsättningar att gå hela vägen.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Lars Haugen
49) Justin Pogge

BACKAR:
7) Jonas Holös
32) Magnus Nygren ”C”
40) Niklas Arell
50) Sebastian Erixon
55) Ole-Kristian Tollefsen
61) Daniel Gunnarsson
84) Tomas Skogs

FORWARDS:
8) Johan Olofsson
10) Robbie Earl
11) Joakim Nygård
12) Marius Holtet
13) Linus Persson
15) August Gunnarsson
16) Johan Ryno
19) Victor Ejdsell
20) Joel Eriksson Ek
23) Martin Röymark
27) John Persson
28) Johan Persson
44) Milan Gulas
51) Rickard Wallin
74) Rasmus Asplund
85) Mikael Johansson

COACH: 
Tommy Samuelsson

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten