TILLGÄNGLIGA. Marek Zidlicky, Cody Franson och Sean Bergenheim hoppas fortfarande på nya NHL-kontrakt.
Nyheter

RANKING: Här är spelarna som fortfarande letar NHL-jobb

ANNONS

Det är bara en knapp månad till dess att NHL-klubbarna inleder sina träningsläger. Trots det finns det en del intressanta spelare kvar på free agent-marknaden som inte har funnit ett nytt hem. Hockeysverige.se har rankat de tio mest intressanta namnen.

Vi är en bra bit in i augusti och i Europa har träningsmatcherna redan börjat spelas samtidigt som både KHL-säsongen och Champions Hockey League står för dörren. I NHL är det fortfarande en månad kvar till det att klubbarna inleder sina träningsläger, men trots att tiden börjar bli rätt knapp finns det en del etablerade spelare som fortfarande inte har skrivit nya NHL-kontrakt.

Hockeysverige.se har valt ut tio spelare som rimligen borde skriva NHL-kontrakt innan säsongen kickar i gång. Här är vår ranking över de tio främsta spelarna på free agent-marknaden.

10) Lubomir Visnovsky, back
Senaste klubben: New York Islanders.
Senaste lönetaksträffen: 4,75 miljoner dollar.
Vid 38 års ålder har Visnovskys kropp börjat säga ifrån. Den spelskicklige, lille slovaken har har varit hårt skadedrabbad de senaste säsongerna och det har givetvis påverkat hans produktivitet. Efter att ha varit en av ligans bästa offensiva backar för fem år sedan är Visnovskys i dag på väg att fasas ut ur ligan. Tveksamt om han kan få mer än en try-out just nu.

9) Andrej Meszaros, back
Senaste klubben: Buffalo Sabres.
Senaste lönetaksträffen: 4,125 miljoner dollar.
Att spela back för fjolårets mediokra Buffalo Sabres var ingen höjdare för Andrej Meszaros marknadsvärde. Han hade liksom de flesta andra backar i klubben en jobbig säsong med direkt vedervärdig statistik när det kommer till puckinnehav. Känslan är att Meszaros, trots att han ännu inte fyllt 30 år, befunnit sig i utförsbacke sedan ett par år tillbaka. Oklart om han får nytt NHL-kontrakt.

8) Curtis Glencross, forward
Senaste klubben: Washington Capitals.
Senaste lönetaksträff: 2,55 miljoner dollar.
Utförsbacken har varit brant för 32-åringen, som för bara några år sedan låg stadigt över 20 mål och bidrog med fysiskt spel. Den svaga säsongsavslutningen i Washington gör att vi ifrågasätter om han fortfarande är en spelare att räkna med i NHL. Kan räkna med en rejäl lönesänkning om han får ett kontrakt.

7) Brad Boyes, forward
Senaste klubben: Florida Panthers.
Senaste lönetaksträffen: 2,625 miljoner dollar.
Trots en inte alltför blodig lönetaksträff valde Florida Panthers att köpa ut Brad Boyes från sista året på kontraktet. Rimligtvis för att bereda väg för sina yngre förmågor snarare än att hålla fast vid en veteran som blivit allt mindre effektiv. Boyes hade ett par lyckosamma säsonger i St. Louis med 43 respektive 33 mål mellan 2007 och 2009. Sedan dess har han blandat och gett. I dagsläget får han klassas som en chansning. Try-out-material?

6) Sean Bergenheim, forward
Senaste klubben: Minnesota Wild.
Senaste lönetaksträff: 2,75 miljoner dollar.
Finländaren har aldrig varit någon producent av rang, men har visat sig vara en habil tredjekedjespelare som kan chippa in med en del mål. Den senaste säsongen var en besvikelse och Bergenheim fick inte alls spelet att lossna efter trejden som tog honom från Florida till Minnesota. Vid 31 års ålder borde han ändå ha lite torrt krut kvar i bössan.

5) Jiri Tlusty, forward
Senaste klubben: Winnipeg Jets.
Senaste lönetaksträffen: 2,95 miljoner dollar.
Tjecken hade en fullträff till säsong lockoutåret 2012/13, då han i sällskap med Eric Staal och Aleksandr Siomin utgjorde en av ligans mest produktiva kedjor och sköt 23 mål på 48 matcher. Av allt att döma var det en engångsföreteelse. Tlusty har fortfarande en del kvalitéer som gör honom NHL-mässig, men någon topp sex-spelare kan han inte längre anses vara.

4) Marek Zidlicky, back
Senaste klubben: Detroit Red Wings.
Senaste lönetaksträffen: 4 miljoner dollar.
Vid 38 års ålder har Zidlicky givetvis sina bästa hockeydagar bakom sig, men i numerärt överläge är en fortfarande ett så pass stort hot att ett nytt NHL-kontrakt borde finnas inom räckhåll. Visade prov på fina offensiva kvalitéer efter trejden från New Jersey till Detroit i vintras, men fick ingen utdelning i slutspelsserien mot Tampa Bay. Zidlicky kan spela skyddade minuter och användas med fördel i en andra powerplay-uppställning. För en billig peng kan han bli ett kap.

3) David Schlemko, back
Senaste klubben: Calgary Flames.
Senaste lönetaksträffen: 1,187 miljoner dollar.
Doldisback som är en bra puckinnehavsspelare. Kan fås till en mycket billig penning och ge stabilitet i en roll som sjätte- eller sjundeback. Kommer inte att bidra med någon större produktion, men är vid 28 års ålder fortfarande tillräckligt bra för att spela i NHL.
Skynda fynda!

2) Christian Ehrhoff, back
Senaste klubben: Pittsburgh Penguins.
Senaste lönetaksträffen: Fyra miljoner dollar.
Christian Ehrhoff kan ha begått ett stort misstag när han valde att teckna ett ettårskontrakt med Pittsburgh Penguins för att få chansen att vinna Stanley Cup, i stället för att försöka få ett längre kontrakt någon annanstans. Nu har han fortfarande en hel del pengar att hämta in från jättekontraktet med Buffalo Sabres, som han köptes ut ifrån härom året. Den senaste säsongen var en missräkning med skador och elände. Ehrhoff är inte alls samma produktiva back som han var under åren i Vancouver, men har fortfarande tillräckligt mycket hockey i sig för att spetsa till en powerplay-uppställning. Columbus har uppgetts vara intresserade. Det låter som det skulle kunna vara en bra lösning – om tysken håller sig frisk.

1) Cody Franson, back
Senaste klubben: Nashville Predators.
Senaste lönetaksträffen: 3,3 miljoner dollar.
Kanske hade Cody Franson för mycket is i magen. På förhand ansågs han vara en av de mest eftertraktade backarna på hela marknaden, men den svaga sejouren i Nashville efter trejden från Toronto gjorde inte direkt under för hans värde. Franson lär bli sajnad i slutändan, men pengarna han kommer att få lär inte vara i närheten av de summor han föreställde sig att han skulle få när han blev free agent. Har liksom flera av de andra backarna här ovan kopplats ihop med en flytt till Boston Bruins. En sådan övergång ter sig inte orimlig med tanke på att Bruins överraskande gjorde sig av med Dougie Hamilton vid draften i juni.

Andra nämnvärda free agents på marknaden:
* Tim Gleason, back, Washington
* Anton Voltjenkov, back, Nashville
* Jan Hejda, back, Colorado
* Jordan Leopold, back, Minnesota
* Scottie Upshall, forward, Florida
* Lee Stempniak, forward, Winnipeg
* Martin Erat, forward, Arizona
* Daniel Paille, forward, Boston
* Erik Cole, forward, Detroit
* Derek Roy, forward, Edmonton
* Stephen Weiss, forward, Detroit

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL