Skellefteå AIK

Linköping körde över Skellefteå i försäsongspremiären

ANNONS

Skellefteå har inte direkt fått bästa tänkbara start på försäsongen. Efter strafftorsken mot Björklöven förra veckan spelade man ikväll sin andra försäsongsmatch när man ställdes mot ett Linköping som gjorde sin första match.

Trots att Janne Pesonen och Jimmie Ericsson, till skillnad mot senast, var med i spel så blev det platt fall mot Linköping som vann med 6-0 hemma i Stångebro Ishall.

Simon Hellholm och Anton Blomgren, som båda spelade i J20-laget ifjol, sköt första periodens två mål och i andra perioden rivstartade LHC med att göra 3-0 (Niklas Fogström) efter 30 sekunder och 4-0 (Andrew Gordon) bara 16 sekunder senare.

Gordon, som värvats från Philadelphias farmarlag Lehigh Valley, sköt sedan även 5-0-målet i numerärt underläge. Broc Little avslutade målskyttet i slutskedet av matchen och i LHC-målet höll Marcus Högberg nollan.

Jimmie Ericsson och Daniel Rahimi gick ett slagsmål i andra perioden som renderade i matchstraff för de båda. Ericsson hade dessförinnan hunnit med att vara inblandad i ytterligare ett par hetare situationer.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL