Bobby Butler.
SHL

Nordamerikanska stjärnorna lockade Butler till Modo

ANNONS

Bobby Butler är värvad som Modos tilltänkta poängkung. Han har ständigt varit en framgångsrik poänggörare i AHL, och har dessutom 130 NHL-matcher på meritlistan.

I en intervju med Allehanda berättar 28-åringen att han hörde av sig till två andra Nordamerikaner som lyckats bra i Sverige, innan han skrev på kontraktet med nysatsande Modo.
– Jag gjorde lite research om Modo och snackade med några kompisar, Jacob Micflikier och John Henrion bland annat. De sa att det var en bra organisation och jag kände att detta var en bra möjlighet för mig och min familj.

John Henrion vann förra säsongen skytteligan i HockeyAllsvenskan när han spelade för Asplöven, och han kommer tillhöra Karlskrona kommande säsong. Jacob Micflikier slutade fyra i hela SHL:s poängliga, och har bytt från Linköping till storsatsande Luleå kommande säsong.

Bobby Butler är skadad för tillfället, och är kanske inte redo att utmana om poängligatiteln direkt, men han är inte speciellt långt ifrån en comeback på isen. Sedan april har han stått vid sidan av, på grund av en hälseneskada.
– Det är inga problem. Det är ömt, men så kommer det vara i ungefär ett år, på grund av skridskon och hur stel den är. Jag kommer vara tillbaka snart, lovar han.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games