Kent McDonell
SHL

Kent McDonell fortsätter i SHL – klar för nykomling

ANNONS

Kent McDonell är klar för sin femte SHL-klubb i karriären. Han har skrivit på ett ettårskontrakt med nykomlingen Malmö.
– Kent är en spelare som är väldigt etablerad på nivån och som tidigt sade att han ville komma till oss. Han är använderbar i alla spelformer och kommer att bidra med stor erfarenhet, säger sportchefen Patrik Sylvegård.

Efter att ha spelat i Skellefteå, Färjestad, AIK och Linköping har Kent McDonell idag blivit klar för spel i en femte SHL-klubb och har skrivit på för nykomlingen Malmö.
– Kent är en spelare som är väldigt etablerad på nivån och som tidigt sade att han ville komma till oss. Han är använderbar i alla spelformer och kommer att bidra med stor erfarenhet. Både Jesper Mattsson och Andreas Hadelöv har spelat med honom och de har bara superlativ att säga om honom, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård, i ett pressmeddelande.

36-åringen kom till Sverige första gången 2007 från finska TPS och gjorde två säsonger i Skellefteå och har blivit kvar i Sverige sedan dess. Han har gjort en säsong i Färjestad, två i AIK, en i Karlskrona i HockeyAllsvenskan och har varit i Linköping de två senaste säsongerna där han sköt tre mål och 14 assist på 54 matcher den senaste säsongen.

Totalt har det blivit 157 poäng i SHL för honom, vilket gör honom till den kanadensare med tredje flest SHL-poäng genom tiderna bakom bröderna Abbott.
Hans 312 SHL-matcher placerar honom som tvåa i den kategorin bakom Chris Abbott (351) och samma visa är det i målväg där McDonell har gjort 79 och Abbott 85.

Nordamerikaner med över 200 SHL-matcher

351 Chris Abbott
312 Kent McDonell
276 Cam Abbott
280 Tom Bissett
247 Eric Beaudoin
212 Liam Reddox
202 Brad Moran

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games