Ryan O’Reilly.
Nyheter

Efter Söderbergs ankomst – stjärnan skeppad till Buffalo

ANNONS

Efter sex år i Colorado, som kantats av frostiga kontraktsförhandlingar och en allt annat än smidig relation till klubbledningen, skeppades till sist stjärnan Ryan O’Reilly vidare från Denver till Buffalo i natt. Detta efter att Carl Söderbergs ankomst gjort kanadensaren överflödig i Avalanche.

Efter att Carl Söderberg skrivit på ett lukrativt kontrakt med Colorado var det ofrånkomligt. Ryan O’Reilly skulle till sist bli trejdad bort från det Avalanche han representerat under sex säsonger, då det inte längre fanns utrymme under lönetaket för att förlänga det kontrakt som kanadensaren nu går in på sista året på.

Efter att O’Reillys relation till klubbledningen i Colorado varit allt annat än friktionsfri och kontraktstvisterna varit många har trejdspekulationerna omgärdat den kanadensiska VM-forwarden en längre tid. I slutändan mynnade de också ut i att 24-åringen i natt skeppades till Buffalo tillsammans med Jamie McGinn i utbyte för Nikita Zadorov, Michail Grigorenko, J.T. Compher och ett andraval i helgens draft.

O’Reilly har under sina sex år i Avalanche spelat 427 matcher och svarat för 246 poäng. Han är en av ligans bättre tvåvägscentrar och gör ett redan talangfullt Sabres än starkare redan från scratch. Med sig till Sabres får han alltså forwardskollegan Jamie McGinn, som i år upplevde en skadetyngd säsong som endast resulterade i 19 spelade matcher.

Colorado fyller i och med bytesaffären ett stort behov till följd av Zadorovs ankomst. Det ryska superlöftet imponerade under sin första säsong som etablerad i NHL och ger Avalanche den framtida toppback som man så länge eftersökt. 20-åringen svarade för 15 poäng (3+12) på 60 matcher den gångna vintern.

Det återstår också att se om Zadorovs landsman Grigorenko, som sågs som en blivande stjärna när han draftades av Sabres, kan komma överens med Avalanche om att stanna i Nordamerika. Efter att han känt att han inte fått en riktig chans till speltid i Buffalo rapporterades den poängstarke 21-åringen vara på väg tillbaka hem till Ryssland för spel i KHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL