HV71 …
SHL

HV-supportrarnas kupp – nominerar egna styrelsemedlemmar

ANNONS

På måndag har HV71 årsmöte efter ett par minst sagt tumultartade månader. Trots alla kontroverser som har funnits inom klubben den senaste tiden har den sittande styrelsen förväntats få förnyat förtroende. Nu meddelar dock en grupp supportrar via sajten jmini.se att man har jobbat ”i det tysta” för att hitta ”personer med HV-hjärta, kunskap och ett förtroendekapital i alla leden. Representanter som brinner för att jobba i HV71 igen.”

Supportrarnas egen styrelse skulle ledas av tidigare HV-profilen Dag Larsson, som arbetade som sportchef i klubben mellan 1998 och 2005 och dessutom har erfarenhet av att sitta i styrelsen. Utöver honom har supportergruppen även nominerat klubbens tidigare ekonomichef Marita Jonsson och tidigare HV-spelaren Bengt Kinell, som var den förste från HV71 att representera Tre Kronor.

Supportergruppen uppmanar även alla fans och medlemmar att sluta upp bakom förslagen och skriva på ett upprop som får bort den sittande styrelsen.

Även efter Andreas Johanssons avsked som tränare för HV71 har det varit oroligt i leden. De senaste veckorna har såväl supportrar som sponsorer uttryckt sin irritation över den sittande styrelsens arbete. Bland annat har personer ur styrelsen anklagats för att försöka motarbeta sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson.

LÄS ÄVEN:
* Fortsatt mörker i HV71 – gör ny tung mångmiljonförlust
* Kaoset i HV71 fortsätter – storsponsor till attack mot styrelsen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games