Greger Hanson
Nyheter

VIDEO: Svenskens mäktiga slutspel fortsätter – sköt laget till titelmatchboll

ANNONS

Greger Hanson fortsätter att göra succé i ECHL-slutspelet. I natt sköt han sitt Allen Americans till en 3-2-ledning i matcher i finalen mot South Carolina Stingrays och har i natt chansen att bli den första svenska utespelaren att vinna Kelly Cup, som ECHL-slutspelet och dess trofé heter.

Den tidigare SSK-spelaren sköt segermålet, 3-2, fem minuter in på förlängningen i en spelvändning där han blev ren i vänsterläge och blev målskytt för andra finalmatchen i rad.
Allen har vänt 1-2-underläge till 3-2 i matcher via två raka bortasegrar och den sjätte finalmatchen spelas även den på bortaplan innan en eventuell sjunde match spelas hemma i norra Texas.

27-årige Hanson, som spenderat större delen av sin seniorkarriär i Nordamerika, har varit en av slutspelets bästa spelare. Han är Allens klart bästa poängplockare med 29 poäng (12+17) på 23 matcher och är trea i både poäng- och skytteligan i slutspelet.
Han toppar slutspelet i matchavgörande mål. Hans segermål i natt var hans tredje i slutspelet.

Förra säsongen vann Greger Hanson CHL-mästerskapet Ray Miron President’s Cup med just Allen. Ligan lades ner efter säsongen och sju av de tio lagen flyttades över till ECHL och bildade vad som idag är ligans Central Division.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games