Nyheter

Nobbades av Babcock – nu har Buffalo klart med ny coach

ANNONS

Man siktade på Mike Babcock – och trodde att man var överens med mästarcoachen. I stället blir det en annan före detta Stanley Cup-mästare som tar över Buffalo Sabres. Nämligen Dan Bylsma.

I går kväll rapporterade nyhetsbyrån AP att Buffalo Sabres skulle vara på väg att göra klart med 44-årige Dan Bylsma, som gått arbetslös under ett år efter att ha fått lämna Pittsburgh Penguins efter förra säsongen. I natt, svensk tid, kom beskedet att så blir fallet.

På en presskonferens meddelade Sabres general manager Tim Murray att ligans sämsta lag under de två senaste säsongerna kommer att coachas av Bylsma.
– Jag tycker att hans facit som NHL-coach talar för sig själv: han har en hög vinstprocent, många segrar på kort tid och är en bra kommunikatör, säger Murray om Bylsma.
– Vi kommer att ha ett väldigt ungt lag framöver. Vi behöver någon som vet hur man lär ut, vet hur man kommunicerar. Det handlar inte bara om att berätta för någon vad han ska göra, det handlar om varför han ska göra så. Det finns inte många som kan göra det, men jag tycker att Dan är en av dem.

Bylsma tog över Pittsburgh Penguins när Michel Therrien fick sparken 2008/09 och ledde omedelbart laget till en Stanley Cup-seger. Han var ansvarig för laget till och med förra säsongen. Förra sommaren ersattes han av Mike Johnston.

Eftersom Bylsma fortfarande var avlönad av Penguins när han skrev kontrakt med Sabres tvingas man kompensera coachens förre arbetsgivare. Penguins får ett tredjeval i draften 2016 för Bylsma. Det är ett draftval som ursprungligen kommer från New York Islanders. Sabres fick det i trejden som såg målvakten Michal Neuvirth gå till Islanders i utbyte för målvakten Chad Johnson.

Buffalo Sabres såg länge ut att vinna dragkampen om Mike Babcocks tjänster, men fick överraskande se sig besegrade av Toronto Maple Leafs. Babcock anklagades för att ha lurat Sabres i förhandlingarna. Enligt tidningsuppgifter i lokaltidningen Buffalo News ska Babcock ha varit överens med Sabres om ett kontrakt. Det förnekades senare av coachen själv.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games