Vladimír Sobotka
St. Louis

Lämnade överraskande NHL för KHL ifjol – nu stannar han ett år till

ANNONS

Nej, St. Louis tycks få vänta minst ett år till på Vladimír Sobotka. Klubben har hoppats på att få till en återkomst av tjecken som sköt 33 poäng förrförra säsongen och som därefter oväntat valde att lämna för KHL. Nu ser han ut att bli kvar i Ryssland.
– Vi hade ett samtal med Sobotka igår och kom överens om att han spelar kvar här i en säsong till, säger klubbens ordförande Vladimir Sjalajev.

Vladimír Sobotka sköt 33 poäng på 61 matcher för St. Louis förrförra säsongen och gjorde sin starkaste NHL-säsong i karriären.
Ändå valde han lite överraskande att lämna ligan för spel i KHL. En anledning påstås ha varit att han inte riktigt gillade att spela i St. Louis. En annan att lönen var för låg.

Han skrev ett treårskontrakt med Avangard, med en klausul som ger honom möjligheten att bryta för NHL-spel mellan varje säsong.
St. Louis har försökt att få tillbaka honom till nästa säsong och nyligen sade general managern Doug Armstrong till St. Louis Post-Dispatch att tjecken hade två veckor på sig att bestämma sig.

SKILJEDOMSTOLSKONTRAKTET HÄNGER KVAR

Nu tycks 27-åringen ha bestämt sig. Han stannar i KHL. Åtminstone om man ska tro klubben.
– Vi hade ett samtal med Sobotka igår och kom överens om att han spelar kvar här i en säsong till. Han gillar att spela här och är glad att vi kan ge honom istid och förtroende från tränarstaben. Han vet att han är en av ledarna i laget och kan utvecklas maximalt, säger klubbens ordförande Vladimir Sjalajev till klubbens hemsida.

Sobotka blir inte kvitt att tillhöra St. Louis, trots att han är gammal nog att egentligen vara unrestricted free agent.
Detta blev ett faktum av att Sobotka tog St. Louis till skiljedomstol förra sommaren där han tilldelades 2,7 miljoner i årslön.
Det var efter det som Sobotka valde KHL-spel istället, men förutsättningar som kom ut från skiljedomstolen hänger kvar när och om Sobotka återvänder till NHL.

Sobotka sköt tio mål och 28 assist på 53 matcher i KHL och var fyra i lagets interna poängliga.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM