Björn Svensson.
SHL

Han förlänger med Malmö: ”Varit en viktig del av vårt lag”

ANNONS

Han var med och spelade upp Malmö till SHL i början av april. Nu står det klart att forwarden Björn Svensson följer med på den resan, sedan han i dag förlängt sitt kontrakt med ett år.

– Vi är glada att vi nått en överenskommelse med Björn. Vi har hela tiden velat behålla honom i laget och vi får ha kvar ytterligare en del av vår stomme, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till lagets hemsida.

28-årige Björn Svensson fostrades i Malmö och spelade för klubbens juniorverksamhet innan han säsongen 2003/04 tog klivet över till Nordamerika och WHL. Tre år senare vände han tillbaka till Sverige och SHL för spel i Timrå, där han blev kvar i fem säsonger. Efter att därefter ha representerat schweiziska Sierre samt Modo återvände Svensson sedan till moderklubben Malmö säsongen 2013/14. Där har han gjort sammanlagt 116 matcher och 65 poäng, varav 37 mål, på två säsonger.

– Han har varit en viktig del av vårt lag de senaste säsongerna och en bidragande anledning till att vi gick upp. Nu kommer han att bli det även under den kommande säsongen, säger Patrik Sylvegård.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL