Jaromír Jágr.
VM 2015

Ett sant sagoslut – Jágr kammade hem MVP-utmärkelsen

ANNONS

Efter att Tjeckien förlorade bronsmatchen mot USA var Jaromír Jágr tydlig med att det här var hans sista framträdande i den tjeckiska landslagsdressen. Om så också är fallet blev åtminstone avslutningen något i hästväg. Efter VM-finalen utnämndes nämligen legendaren till hela turneringens mest värdefulla spelare.

Jágr, som med två mål och en assist sänkte Finland i kvartsfinalen, samlade totalt på sig sex mål och tre assist på tio matcher i turneringen. Efter förlusten mot USA hyllades han storligen av de tjeckiska fansen i O2 Arena.
– Det är sådana stunder man spelar för. Jag uppskattar det verkligen och jag tror att de uppskattar att jag kom hit och spelade för deras land, sa 43-åringen i en intervju med hockeysverige.se.

Utöver All Star-laget och priset till turneringens mest värdefulla spelare delades det även ut pris till den bästa spelaren på varje position efter finalen. Då fick Finlands Pekka Rinne priset som turneringens målvakt, Kanadas Brent Burns blev utsedd till bästa back medan poängkungen Jason Spezza fick priset som VM:s bästa forward.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL