Dominic Moore.
Tampa Bay

Från botbänken till hjälterollen: ”Tack gode gud att killarna redde ut det”

ANNONS

Med mindre än fem minuter kvar drog han på sig en utvisning och gav Tampa Bay chansen att avgöra i powerplay. New York Rangers lyckades dock reda ut det numerära underläget och 30 sekunder efter att Dominic Moore kommit tillbaka på banan stal han hjälterollen efter att ha styrt in segermålet med benet.
– Tack gode gud för att killarna höll tätt när jag satt utvisad, säger Moore efter segern.

New York Rangers hade bestämt sig redan från första nedsläpp. Man skulle helt enkelt inte tappa den första hemmamatchen i konferensfinalen mot Tampa Bay på samma sätt som man gjorde i den föregående slutspelsrundan mot Washington. Manhattan-laget sköljde över gästerna i anfallsvåg efter anfallsvåg, men lyckades inte få pucken förbi Ben Bishop.

Med hjälp av flera imponerande parader och sina stolpar höll Tampa-keepern tätt ända tills det var tolv sekunder kvar att spela av den andra perioden. Då lyckades till sist Derek Stepan spräcka nollan efter att han påpassligt varit framme och förvaltat en fritt liggande puck framför kassen. Detta efter att Jesper Fast hållit två bortaspelare upptagna med sitt starka jobb i slottet.

I den tredje perioden blev sedan Rangers passiva och backade hem, något Tampa utnyttjade på bästa sätt. I numerärt överläge utjämnade Ondrej Palat med ett distinkt direktskott i krysset och med mindre än fem minuter kvar att spela fick gästerna ett gyllene läge att avgöra. Rangers grovjobbare Dominic Moore blev då utvisad två minuter efter en tydlig tripping på en framstormande Anton Strålman.

13:E RAKA UDDAMÅLSMATCHEN FÖR RANGERS

Under de efterföljande minuterna genomled Moore ett helvete i utvisningsbåset, men Rangers höll tätt och såg ut att kunna ta matchen till övertid. Övertiden skulle dock inte behövas, utan endast 30 sekunder efter att Moore kommit tillbaka in från botbänken gick han från att vara eventuell syndabock till att bli hela Madison Square Gardens stora hjälte.
– Tack gode gud för att killarna höll tätt när jag satt utvisad, säger Moore till NBC efter 2-1-segern.

Målet kom till efter ett starkt arbete från Kevin Hayes i sarghörnet. Den stora forwarden vände bort Ryan Callahan och kastade in pucken framför mål, där den studsade via Moores ben in i kassen. Hayes var genomgående en av isens främsta spelare och byggde vidare på sitt starka slutspel.

Samtliga New York Rangers 13 slutspelsmatcher har nu, otroligt nog, slutat med uddamålssegrar åt det ena eller andra hållet och nio av dem har också stannat vid slutresultatet 2-1. Henrik Lundqvist, som utsågs till matchens andra stjärna i den första konferensfinalen, har också hållit sina motståndare till endast ett mål framåt i åtta av Rangers 13 slutspelsmatcher.

Utöver Lundqvist stod såväl Carl Hagelin som Jesper Fast för nya starka insatser för Blueshirts, medan Strålman och Victor Hedman spelade mest av alla hos gästerna med sina dryga 22 minuter i istid. Strålman spelade mest av alla i matchen med sina 22.59 och var också gästernas kanske främsta spelare i matchen, medan Hedman noterades för en assist till Tampas kvitteringsmål.

NY Rangers – Tampa Bay 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
NY Rangers: Derek Stepan (4), Dominic Moore (1).
Tampa Bay: Ondrej Palat (4) (Victor Hedman).
NY Rangers leder konferensfinalen med 1-0 i matcher.

 

Den här artikeln handlar om: