Sök
Niklas Lihagen.
Västerås IK

”Ser man till det jag presterade i fjol så tycker jag att jag borde fått chansen”

För fjärde gången i karriären var han med om att spela upp ett lag till en högre serie. För andra gången i karriären till SHL. Men Niklas Lihagen får fortsätta vänta på sin SHL-debut.
– Inte nästa säsong men säsongen därefter hoppas jag, säger Niklas Lihagen till hockeysverige.se.

Att sätta titeln ”uppflyttningskung” på Niklas Lihagen är kanske inte helt ologiskt. Faktum är att han har gjort det fyra gånger – tre på de senaste tre åren. Det började 2008/09 när han var med och tog upp Örebro i HockeyAllsvenskan. Fyra år senare var han med när laget avancerade till SHL. Därefter följde ett år i division 1, där forwarden var med och lyfte upp Vita Hästen till HockeyAllsvenskan, innan han i år spelade för det Karlskrona som blev klara för sin första SHL-sejour någonsin.
– Man har fått förmånen att vara med om mycket de senaste åren. Det är det som driver en att hålla på, att försöka nå lite framgångar eller mål som man sätter upp. Det är någonstans också det som driver en nu på sommaren, att man har de där bilderna med sig och vill göra det igen, säger Niklas Lihagen till hockeysverige.se.

Senast var det alltså med Karlskrona. Efter en bra säsong, både individuellt och lagmässigt, fick den 31-årige centern kröna allt på bästa sätt när laget blev SHL-klara i mitten av mars.
– Jag tycker väl att det är den bästa säsongen som jag har gjort egentligen. Jag kände mig väldigt stabil och tyckte att jag hade ganska hög lägstanivå och sådär. Det gick bra spelmässigt, jag fick en bra roll och stort förtroende och jag kände väl att jag var rätt bra när det drog ihop sig också mot slutet på säsongen. Så det är alltid skönt att ha med sig att man kunde prestera skapligt när det gällde, säger han.

FICK INGET NYTT FÖRSLAG

Med 30 poäng (13+17) på 52 grundseriematcher gjorde Lihagen sin poängmässigt bästa säsong i HockeyAllsvenskan. I den HockeyAllsvenska finalen mot Västerås gjorde den assisterande lagkaptenen sedan tre poäng, varav två mål, på fyra matcher. Men ändå blir det ingen fortsättning med Karlskrona och någon SHL-debut kommande säsong.
– Jag var i en social situation som kanske inte var optimal där nere och sen ville jag kolla flera olika spår och så fick man se vad som fanns på bordet och ta ställning efter det. Så började det komma fram konkreta bud från andra håll och då ville jag ha att Karlskrona var med i matchen, men då ville de inte vara med i matchen så då var de borträknade.

Även om det hade kommit ett kontraktsförslag så är det inte säkert att Lihagen hade stannat kvar. Men han hade i alla fall dörren öppen för det.
– Det hade jag kunnat tänka mig, jag hade med det som ett bra alternativ liksom. Så det hade jag absolut kunnat tänka mig, jag tror nog att jag hade kunnat få ihop det sociala om det varit så också. Men jag hade fått väga lite för och emot och ta en helhetsbild på det hela någonstans.

Är du besviken?
– Nej jag är inte besviken så, det var mest att man vart lite förvånad att man inte ens fick ett förslag, säger han.

Tycker du att du borde ha fått chansen?
– Ser man till det som jag presterade i fjol så tycker jag väl att jag borde fått chansen. Men sen är det ju som jag sa inte säkert att jag hade stannat kvar även fast jag hade fått ett kontraktsförslag, det hade ju varit någonting man fick ta ställning till då.

ÅTERVÄNDER TILL VÄSTERÅS

Istället stod det i slutet av april klart att Niklas Lihagen fortsätter i HockeyAllsvenskan, sedan han presenterats av Västerås. En klubb han representerat förr, mellan 2005 och 2007, och som också var det lag som Karlskrona slog ut i den HockeyAllsvenska finalen.
– Dels så känns det väl som att de har en bra organisation, de vann serien i fjol, jag har ganska bra koll på tränarna där och var rätt imponerad av dem när vi möttes, även fast vi slog ut dem. Så det är mycket det, sen ligger det ju perfekt socialt och så i och med att jag kommer behöva pendla en tio dagar i månaden. Då blir det ganska stor skillnad på tid och sitta i bil om man åker 50 minuter till Västerås eller en och en halv, två timmar någon annanstans. Det är ganska stor skillnad när man ska åka fram och tillbaka.

Målet är klart. Efter att ha varit med om fyra uppflyttningar, varav tre i rad, så finns det ingen anledning för Niklas Lihagen att inte tro på en femte med Västerås.
– Nu är det väl en del pusselbitar som fortfarande ska in i laget och sådär, sen har man väl inte jättekoll på alla i laget och så men vi ska vara med där uppe i toppen och sen försöka ta oss till kvalspel och toppa formen och vara bäst när det gäller där. Sen försvinner det ju två lag upp så om man kollar på serien är det kanske lite mindre lag på papperet som ska kunna vara med och slåss om det tycker man. Men ser man på oss i fjol så var vi ju tippade sist av vissa, så får man ihop det då är det ju fler som kan vara med om budet, säger han.

Vad krävs för att man ska kunna ta steget och gå upp en serie?
– Framförallt så är det ju en bra miljö runt laget, bra människor och bra tränare som får folk att må bra och trivas och att man har bra glädje i grejerna. Sen bra lagsammanhållning. Sen måste man även ha med sig de taktiska bitarna och få ihop det, det är ganska mycket sådär.

Västerås har i alla fall fått in en kille som vet hur man gör det. Och det är alltid värdefullt.
– Jag tror det betyder en del att ha spelare som har varit med och som vet vad som krävs. Har man det med sig i bagaget och om man vet att man har kunnat göra det förut så ger det lite trygghet. Sen tror jag man kliver fram lite enklare när man är lite äldre och när man har varit med lite mer.

Inte heller lär 31-åringen bli ratad i sista stund om det nu skulle bli ännu en uppflyttning. Lihagen har ett treårskontrakt där det dessutom är inskrivet att han får följa med laget upp i SHL vid eventuellt avancemang.
– Det var väl egentligen inget snack om att det skulle vara så. Det var inget som jag liksom själv önskade så men de sa så från början och det ville jag ju också ha så det var ju båda parter där.

Niklas Lihagen är redo. Han vill upp och ta chansen i SHL.
– Absolut. Som det kändes förra året så känns det väl som att jag är stabil och trygg i mitt spel och jag borde kunna göra skapligt där uppe tycker jag, säger han till hockeysverige.se.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten