Mathias Porseland i Rögle-tröjan.
SHL

Brynäs värvar back från KHL – återförenas med Bengtzén

ANNONS

Säsongen 2006/07 hämtades han till BIK Karlskoga av klubbens dåvarande sportchef Stefan Bengtzén. Efter två bra säsonger, där han sammanlagt gjorde 36 poäng från sin backposition, lämnade Mathias Porseland sedan klubben för spel i Rögle.

Därefter har han representerat finska HPK samt KHL-trion Lev Praha, Admiral Vladivostok och Vityaz Podolsk. Men efter fem år i utlandet står det nu klart att Porseland återvänder till Sverige. I dag presenterades den 28-årige backen av Brynäs, där han alltså återförenas med sportchefen Stefan Bengtzén. Kontraktet är skrivet på ett år.

– Jag tog ”Porse” till BIK där hans karriär verkligen tog fart. Här får vi en kille till laget med skön touch, ett bra skott och en god speluppfattning. Han blir helt klart en förstärkning till vårt offensiva spel, säger Bengtzén till lagets hemsida.

Bengtzén har tidigare berättat för hockeysverige.se att han jagade en offensiv back. Den platsen fylls nu alltså av högerskytten Mathias Porseland. På CV:t har Porseland bland annat 109 SHL-matcher, 136 KHL-matcher samt 106 matcher i finska Liiga.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL