Nyheter
Sveriges bästa 95:or – Spring edition

Så var det dags för den sista listan med spelare födda 95 i och med att de nu upphör att vara juniorer och istället övergår till att bli seniorer. Ett stort steg att ta då de på allvar konkurrerar med spelare betydligt äldre, starkare och mer rutinerade spelare.

För en del av dem kommer det bli ett brutalt uppvaknande. Svensk juniorhockey är på många sätt en skyddad verkstad där det visserligen sätts krav men inte på samma sätt som det görs i seniorhockeyn.
Inte helt oväntat består stora delar av listan av spelare som på ett eller annat sätt visat upp sig inom eller kontinuerligt spelar seniorhockey. Däremot är det ett par spelarna på listan som definitivt har chans att etablera sig i antingen SHL eller mest tänkbart Hockeyallsvenskan till nästa säsong.

Precis som tidigare så utgår rankingen ifrån hur spelarna presterat under våren och den baseras på hur jag själv ser på hockey och vad jag själv värderar som goda egenskaper hos en ishockeyspelare. Samtidigt kan en kombination av egenskaper fungera i bättre för en spelare och sämre för någon annan – därför rankas spelare med tillsynes samma egenskaper på olika sätt.

Som jag också nämnt tidigare listor ingår inte spelare som numera spelar ”over there”. Har jag inte sett en spelare under hösten kommer han inte vara med på någon lista. Därför är spelare som André Burakovsky, Robert Hägg eller Jacob De La Rose inte med på listan.

Men passa på och njut och ordentligt för är alltså den sista listan med 95-kullen!

20. Gustav Backström, B, Örebro (Ny)
19. Elias Edström, F, Skellefteå (16)
18. Oskar Söderberg, F, Modo (Ny)
17. Anton Blomberg, F, Linköping (Ny)
16. Jacob Ericsson, F, Djurgården (Ny)
15. Rasmus Fyrpihl, F, Örebro/Vita Hästen (17)
14. David Westlund, B, Brynäs (18)
13. Tobias Liljedahl, F, Vita Hästen (15)
12. Andreas Borgman, B, Timrå (10)
11. Jacob Andersson, B, Skellefteå (19)

10. Victor Olofsson, F, Modo (3)
Kommentar: Hade ett tufft JVM där han inte fick den speltid som han själva och många andra trott efter höstens succé. Fick även se sin speltid sjunka när han kom tillbaka till SHL. Fick dock avsluta säsongen positivt efter en utlåning till Timrå och ett starkt J20-slutspel. Har en väldigt bra och rappt skott som sin största tillgång samtidigt som har en bra fart på rören.

9. Victor Öhman, F, Modo/Oskarshamn (13)
Kommentar: Öhman hade tuff höst och vinter i Modo där han inte fick se särskilt mycket speltid. Lånades ut till Oskarshamn där den lille centern fick visa prov på sina färdigheter. Fem poäng på åtta matcher var tillräckligt för att Oskarshamn skulle vara sugna igen och kontrakt skrev nyligen. Smart, spelskicklig och positionsstark som kan bli en utropstecken i Allsvenskan nästa år.

8. Niklas Hansson, B, Rögle (4)
Kommentar: Klart att han lämnar Rögle för HV71 till nästa säsong. Har pendlat under hela säsongen och så också under våren. Har stor potential med sitt spelsinne och skott. 21 poäng under Hockeyallsvenskan grundserie är väldigt bra och kanske var förväntningarna på honom för högt ställda inför säsongen.

7. Robin Norell, B, Djurgården (5)
Kommentar: Kanske är det på grund av mina egna förväntningar som Norell inte är högre upp. Har utvecklats bra under säsongen även om jag trodde att han skulle ta ett större kliv – kanske var steget till SHL större än väntat. Har potentialen att bli en ledande back för Djurgården med kraftfull åkning och bra förstapass. Tenderar dock att försvinna ur matcher och behöver vara mer aktiv och spela med den pondus som jag sett honom spela med tidigare.

6. Adam Brodecki, F, Brynäs (2)
Kommentar: Hade likt många andra JVM-spelare en tuff period efter JVM och kom inte upp i den standard som han hade för turneringen. Trots det en godkänd vår där han visat att han klarar av SHL-spel och att han få en mer framträdande roll i Brynäs kommande säsong med mer speltid. Härlig klubbteknik, bra skott och kreativ. Behöver ett par kilo till på kroppen vilket en sommarträning löser.

5. Wilhelm Westlund, B, Djurgården/Vita Hästen (11)
Kommentar: Lämnade Färjestad för Djurgården/Vita Hästen och ser man till säsongen var det precis vad han behövde. Har imponerat i ett Vita Hästen som överraskande tog till kvalspel. Klev sedan ner till Djurgården J20 där han spelade en avgörande roll i lagets J20-guld. Fantastiskt skridskoåkning och har blivit tuffare i allt han gör. Har stor potential.

4. Lucas Wallmark, F, Luleå (1)
Kommentar: Det vill inte riktigt lossna för Sveriges äldsta junior. Visserligen är fem poäng på sju matcher i slutspelet väldigt bra men dessförinnan hade han problem att få att de lossna offensivt, trots en offensiv roll i laget. På sin absoluta topp är han en otrolig sevärdhet men har samtidigt alldeles för djupa dalar och behöver bli mer jämn med en bättre lägstanivå.

3. Lawrence Pilut, B, HV71 (9)
Kommentar: ”Piloten” hade en stark höst och har lyckats bygga vidare på den fina formen. Pendlade visserligen mellan noll minuter till 21 minuters speltid i slutfasen av grundserien men har vuxit enormt och bör få en mer ledande roll nästa säsong. Otroligt spelskicklig som gör att han snabbt kan spela sig ur försvarszon samtidigt som han kan vara en tillgång i powerplay.

2. Anton Blidh, F, Frölunda (10)
Kommentar: Har en undanskymd roll i Frölundas 3:e och 4:e-kedja där han uppgift är att var extremt jobbig och fysisk, men det är roll han gör med bravur. Med sina 15 tacklingar är han bäst av alla juniorer i SHL-slutspelet. Han är även bäst med nio blockerade skott. Otroligt nyttig genom att han öppnar upp för andra spelare som har mer kreativa roller. Säger som jag sagt tidigare. Kan han börja göra lite fler poäng är han kaptensmaterial för Göteborgslaget.

1. Carl Dahlström, B, Linköping (7)
Kommentar: Trodde i höstas på en stark vår var att vänta av den storväxte Linköpingsbacken och mycket riktigt.  Dahlström har sett en finfin utveckling samtidigt spelminuterna ökat från drygt 14 minuter i grundserien till 16,30 i slutspelet. Någon poängmaskin är han inte och kommer aldrig att bli men det defensiva jobbet blir bara bättre och bättre genom en stark positionsspel och bra spelförståelse.

 

Målvakter
3. Fredrik Bergvik, Frölunda (3)
Kommentar: Bergvik har upplevt en svängig säsong mycket på grund av stora förväntningar. Efter Frölundas tränarbyte i januari fick han dock en nytändning med sju vinter på åtta matcher. Fick se sig omsprungen i av kollegan Hugo Fagerblom när det vankades slutspel men formen i fortsättningsserien vad god nog för att säkra en plats på topp tre.

2. Adam Ohre, Timrå (Ny)
Kommentar: Klev in och agerade vägg när det svängde som mest i Timrå i samband med konkurshotet. Spelade otroligt bra och avslutade J20 Fortsättningsserie med tio vinster på tretton matcher och 92,47 i räddningsprocent. Slutspelet blev dock en miss i protokollet och en anledningen till att det inte blir en högre placering.

1. William Silverfeldt Öhman, Rögle (Ny)
Kommentar: Förutom en en stark vår har Silverfeldt haft en överlag stark säsong. Var en stor anledning till att Rögle överraskande lyckades ta sig till semifinal i J20-slutspelet genom att bland annat slå ut Malmö och Skellefteå. Är storleksmässigt som ett mindre hus och svårforcerad. Kan bli mer explosiv.

 

Spring edition:
Sveriges bästa 99:or – Spring edition
Sveriges bästa 98:or – Spring edition
Sveriges bästa 97:or – Spring edition
Sveriges bästa 96:or – Spring edition

Höstens listor:
Sveriges bästa 99:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 98:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 97:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 96:or – Hösten 2014
Sveriges bästa 95:or – Hösten 2014

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 14 augusti
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten