Andrej Meszáros firar ett av sina två mål mot Vitryssland.
VM 2015

Meszáros sköt slovakiska fansen till sjunde himlen

ANNONS

De slovakiska fansen har verkligen vallfärdat till Ostrava och Tjeckien för att stötta sitt hockeylandslag i VM. Precis som i matchen mot Danmark under gårdagen skapade de också en mäktig ljudkuliss när deras landsmän på isen i dag ställdes mot Vitryssland. I slutändan skulle de också få segerjubla för andra dagen i rad.

Segern satt dock hårt åt och när Sergej Kostitsyn sköt 1-0 till vitryssarna, som i går besegrade Slovenien med 4-2, med mindre än tio minuter kvar att spela såg det mörkt ut för Slovakien och deras fanatiska fans. Då tog Andrej Meszáros saken i egna händer.

Buffalo-backen utjämnade först en dryg minut efter Kostitsyns ledningsmål och därefter följde han upp det med att läckert avgöra i övertidsspelet. I och med det såg han också till att slovakerna står på fyra poäng efter två spelade matcher, precis som dagens motståndare från Vitryssland.

Lagom till dagens match fick också det slovakiska laget rejäl förstärkning i form av Tomáš Jurčo och Tomáš Tatar från Detroit, vilket gör dem till en än mer given slutspelskandidat än tidigare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Poland - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM