Sebastian Erixon.
SHL

KLART: Han blir Färjestads nästa värvning

ANNONS

Det har ryktats vara klart en längre period. Nu är det också officiellt – den 25-årige backen Sebastian Erixon kommer framöver att representera Färjestad. Den nyblivne SM-guldmedaljören är klar för klubben på ett tvåårskontrakt.

– Han är en bra tvåvägsback som gärna följer med i anfallen. Han fick chansen i Tre Kronor förra året och förutom att han är en mycket duktig hockeyspelare så är Sebastian också en positiv kille som sprider mycket glädje omkring sig, säger Färjestads sportchef Leif Carlsson till lagets hemsida.

Sebastian Erixons pappa Staffan kommer från Karlstad och gjorde två matcher för FBK säsongen 1979/80. Sedan gick flyttlasset till Sundsvall och Timrå IK – där Sebastian senare startade sin hockeykarriär och gjorde sex a-lagssäsonger. Efter att ha gjort två säsonger i Växjö Lakers, där det i fjol blev tio poäng (0+10) på 40 matcher, är backen nu alltså klar för Färjestad.

– Det är ruskigt roligt och inspirerande. Jag fick redan som barn lära mig att stå upp för Färjestad BK då alla mina kompisar höll på andra lag, men jag då av naturlig anledning höll på Färjestad. Jag har fått chansen att komma till en proffsig klubb och jag ser fram emot det här jättemycket, säger Sebastian Erixon.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL