John Tavares och hans Islanders-kompisar jublar.
Washington

Islanders levererade under press – nu väntar en sjunde och avgörande match

ANNONS

Washington Capitals hade chansen att stänga serien mot New York Islanders. Men i en grinig, och nästan ful, match drog Islanders det längsta strået inför en fanatisk publik i Nassau Coliseum. Nu väntar en sjunde och avgörande match.

Det låg något speciellt i luften i Nassau Coliseum i kväll. Matchen riskerade att bli den sista någonsin i den anrika arenan, då man till nästa säsong ska spela i Barclays Center på Brooklyn.

Men nu finns i alla fall chansen till fler matcher i den slitna arenan. New York Islanders vann måstematchen med 3-1, och kvitterade därmed matchserien till 3-3. Lagkaptenen John Tavares satte 1-0, men med bara fyra sekunder kvar av den första perioden kvitterade John Carlson för Washingtons del.

Matchen såg ut att gå mot en ny förlängning, men avgörandet kom med ungefär tio minuter kvar. Efter en galen sekvens, med tacklingar och målchanser i massor, satte ryssen Nikolaj Kuljomin 2-1 bakom Braden Holtby.

Tacklingsmaskinen Cal Clutterbuck avslutade sedan målskyttet när han sköt 3-1 i tom kasse.

Nu vänder serien tillbaka för en direkt avgörande match i Verizon Center i Washington. Vinnaren där tar sig an New York Rangers i nästa slutspelsrunda.

Den här artikeln handlar om: