BORTSPELADE. St. Louis Blues går mot ännu ett tungt slutspel.
St. Louis

Nu är ännu ett misslyckande nära för St. Louis

ANNONS

Man har den kanske bredaste truppen av samtliga lag i NHL, men St. Louis Blues och Stanley Cup-slutspel är inget lyckat äktenskap. Efter nattens storförlust är laget nära ännu ett misslyckande.

Det vill sig inte för St. Louis Blues när det handlar om slutspel. Trots att man under flera år har tillhört favoriterna till slutsegern har man haft svårt att lyckas. Förra säsongen åkte man ut i förstarundan mot Chicago, och i år ser det ut som att man tvingas gå samma öde till mötes.

Men den här gången mot Minnesota. Mike Yeos mannar vann med 4-1 på bortaplan i natt, trots att man förlorade skotten med 37-19, och kan nu säkra en plats i den andra slutspelsrundan i nästa match.
– Vi vet att vi inte har vunnit någonting än, så match sex kommer bli en stor utmaning. Hemmaplan har inte varit en jättestor fördel i den här serien, sa Minnesotacoachen Mike Yeo efter vinsten.

Segern grundlades via två mål inom loppet av en dryg minut i den andra perioden. Då sköt Nino Niederreiter 2-1, och det följde Mikko Koivu upp med att skjuta 3-1. Det var lagkaptenens första mål i slutspelet.

Men den stora matchvinnaren var förstås succémålvakten Devan Dubnyk. Han räddade 36 skott i 4-1-vinsten.
– Han var grym! Men vi visste att han skulle vara det. Han ger oss alltid chansen att vinna matchen, sa Minnesotas Charlie Coyle till nhl.com.

St. Louis – Minnesota 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
St. Louis: Vladimir Tarasenko (6)
Minnesota: Marco Scandella (2), Nino Niederreiter (2), Mikko Koivu (1), Charlie Coyle (1)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL