Växjö Lakers HC

VÄXJÖ ÄR SVENSKA MÄSTARE

ANNONS

Växjö är svenska mästare i ishockey. Efter ett sanslöst drama sköt Tuomas Kiiskinen segermålet i den andra förlängningsperioden, och därmed säkrade han klubbens första SM-guld.

Den 23 april 2015, klockan 22:05. Då sköt Tuomas Kiiskinen Växjös guldmål.

Det stod 2-0 till Skellefteå när vi närmade oss halvvägs in i den tredje perioden. Men det blir ingen sjunde och avgörande final på lördag, med en chans på ett tredje raka SM-guld. I stället är Växjö mästare, efter att ha stått för en fantastisk vändning.

Daniel Widing satte 1-0 och Kirill Kabanov sköt Skellefteås mål, och såg ut att hjälpa sitt lag till en sjunde final på lördag. Men hemmalaget ville annorlunda. Jani Lajunen reducerade till 2-1, och när Jeff Tambellini sköt 2-2 i powerplay höll taket i VIDA Arena på att lyfta. Matchen gick till förlängning, och där avgjorde Tuomas Kiiskinen för Växjös del, halvvägs in i den andra förlängningsperioden. Kiiskinen avgjorde också den första maratonförläningen i slutspelet, mot Frölunda.

I sin blott fjärde säsong i SHL slutar Växjö Lakers alltså som mästare. Klubben grundades så sent som 1997, och var i sitt allra första slutspel förra säsongen. Då slutade det med en bitter semifinalförlust mto Färjestad.

I år slutade det med ett magiskt SM-guld.

Läs mer om Växjös guld på hockeysverige.se under kvällen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM