Niklas Fogström och Jakob Lilja.
SHL

Linköping presenterar duo – och här är den nya tränartrojkan

ANNONS

Linköping har legat lågt sedan uttåget ur SM-slutspelet. Men i dag presenterade klubben en drös nyheter i form av två nyförvärv, fyra uppflyttade juniorer, en ny tränartrojka och en klubbikon som assisterande general manager.

Nyförvärven som Linköping presenterade var forwardsduon Jakob Lilja och Niklas Fogström, som båda tidigare har ryktats vara på gång till klubben.

Jakob Lilja, 21, kommer närmast från Rögle där han sköt 35 poäng (23+12) på 51 allsvenska matcher under den gångna säsongen. Han har skrivit ett kontrakt på två år.
– Det känns som han har haft en härlig utveckling de senaste åren. Vi tror att med rätt miljö här, en bra fys och sen givetvis högre tempo på träningarna att han kan ta nästa kliv, säger Linköpings general manager Fredrik Emwall på dagens presskonferens.

33-årige Niklas Fogström hämtas från Luleå, där han har spelat de tre senaste säsongerna. Finländaren har på 160 SHL-matcher gjort 56 poäng (21+35) och är nu klar för två år i Linköping.
– En lagspelare som för in lite rutin i vårt lag. Det känns kul att Niklas har valt oss, säger Fredrik Emwall.

”HAR ETT JOBB FRAMFÖR OSS”
Inte heller den nya tränartrojkan var någon större överraskning. Där presenterades klubbens tidigare assisterande tränare Dan Tangnes som ny huvudtränare, samtidigt som Tomas Montén och Klas Östman blir assisterande tränare under de kommande tre åren.
– Vi har ett jobb framför oss nu och vi ska sätta oss ner vi tre tillsammans och komma fram till någonting som vi känner oss bekväma i och som vi tror kommer göra att Linköping tar ytterligare ett kliv framåt, säger Dan Tangnes på dagens presskonferens.

Som assisterande general manager till Fredrik Emwall presenterades dessutom klubbikonen Magnus Johansson, som efter en spelarkarriär på 25 säsonger la skridskorna på hyllan för ungefär en vecka sedan.
– Tanken är framförallt att jag ska gå in i början här och stötta Fredrik i rekryteringen av spelare. Jag vet en hel del vad vi behöver för spelare i ett lag och jag har även ganska stort kontaktnät i hockeyvärlden, säger Magnus Johansson.

Linköping meddelade dessutom att fyra juniorer flyttas upp till A-truppen inför kommande säsong: forwarden Anton Blomberg, backduon Petter Hansson och Gabriel Carlsson samt målvakten Erik Källgren. Den sistnämnde kommer dock att lånas ut till Oskarshamn under kommande säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL