Joachim Nermark.
Nyheter

Vita Hästens tredje nyförvärv klart: ”Ung och hungrig spelare”

ANNONS

Succégänget Vita Hästen aspirerade på en plats i SHL men föll i direktkvalet mot Modo. Nu har klubben börjat bygga inför nästa säsong och i dag presenterades klubbens tredje nyförvärv. Efter Erik Olsson från Mariestad och Daniel Josefsson från Leksand följer nu den SHL-meriterade 21-åringen Joachim Nermark, som närmast kommer från spel i Asplöven.

– Det är en bra spelare, en center som är allround. En ung och hungrig spelare som vi har stora förhoppningar på. Han är duktig i defensiven men vi ser även en offensiv potential i honom. Däremot kommer han nog inte att vara vår förstecenter i början, säger Vita Hästens vd Fredrik Jensen till nt.se.

Nermark fostrades i Sunne och spelade därefter juniorhockey i Leksand och Linköping. Han har dessutom gjort 123 SHL-matcher för Linköping. Efter utlåningar till Borås och Rögle representerade han i fjol Asplöven i HockeyAllsvenskan, där det blev 21 poäng (6+15) på 49 matcher.

– Trots sin unga ålder är det en ganska erfaren spelare på den här nivån, säger Fredrik Jensen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL