Ted Nolan.
Nyheter

Uppfyllde fansens krav och blev sist – får sparken av NHL-klubben

ANNONS

Det har varit en märklig säsong för Buffalo Sabres. Laget har varit sämst i ligan – ivrigt påhejade av sina fans. I bottenpotten har det nämligen funnits en god möjlighet för laget som slutar sist att drafta någon av supertalangerna Connor McDavid eller Jack Eichel. När man nu slutat sist meddelar general managern Tim Murray att coachen Ted Nolan får sparken.

Buffalo Sabres avslutande veckor på NHL-säsongen har varit en bisarr historia. Fansen har hoppats att laget ska förlora och komma sist för att skaffa sig bättre förutsättningar inför draftlotteriet. Det gick till och med så långt att man jublade åt en förlust under ett bottenmöte med Arizona Coyotes på hemmais.

När Sabres avslutade säsongen som ligans sämsta lag, med bara 23 segrar på 82 matcher, meddelade general managern Tim Murray att coachen Ted Nolan inte kommer att återvända nästa säsong. Tillsammans med sin assisterande coach Danny Flynn har han fått sparken. Samtidigt står det klart att de andra assisterande coacherna Bryan Trottier och Tom Coolen inte erbjuds några nya kontrakt.

Buffalo Sabres har anklagats för att ha satt ett mediokert lag på isen för att skaffa sig bättre förutsättningar i draftlotteriet som äger rum senare i veckan. Innan trade deadline skeppade Sabres i väg flertalet av sina nyckelspelare och ersatte dem med AHL-spelare. Tim Murray hävdar dock att det aldrig funnits någon tanke på att sluta sist från hans sida.
– Jag förutsåg aldrig att vi skulle vara laget som hamnade på 30:e plats, sade han på en presskonferens i går.
– Visst, efter trade deadline, när vi skickade i väg en hel del spelare, det hade jag en stor del i och det är mitt ansvar. Men innan trade deadline var jag öppen för att behålla spelare, öppen för att kanske diskutera kontrakt med killar som var på gång, men vi befann oss där vi befann oss.

Murray säger att hans relation med Nolan aldrig var speciellt bra, men det ska enligt honom själv inte ha något att göra med att han inte var den som anställde coachen.
– Det handlade om huruvida vi kunde ha en bra relation eller inte. Återigen, jag tar på mig en hel del av skulden. Vi hade inte en bra relation, vi hade en skaplig relation. Vi hatade inte varandra, vi pratade.

För Ted Nolan var det här hans andra sejour i Buffalo Sabres. Han coachade laget mellan 1995 och 1997 och fick chansen igen under förra säsongen. Tidigare har 57-åringen även coachat New York Islanders.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 19 maj
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL