EN LÄTTNADENS SUCK. Pittsburgh Penguins säkrade till sist sin slutspelsplats.
Pittsburgh

Nu kan Pittsburgh andas ut: ”Det har varit en tuff period för oss”

ANNONS

Det satt hårt åt, men i natt lyckades Pittsburgh till sist säkra en plats i slutspelet. Lagets 2-0-vinst mot Buffalo räckte, och nu väntar Presidents’ Trophy-vinnaren New York Rangers i första slutspelsrundan.
– Det spelar ingen roll hur du tar dig till slutspel, så länge du kommer dit, sa Sidney Crosby efter vinsten.

Det blev en rysare hela vägen in för Pittsburgh Penguins. Det stjärnfyllda laget har den senaste tiden rasat genom tabellen, och efter kollapsen mot Ottawa, där man tappade 3-0 till förlust 3-4, började läget se allvarligt ut för Penguins.

När man dessutom föll igår natt mot Islanders stod det klart att Sidney Crosby, Jevgenij Malkin, Patric Hörnqvist och de övriga skulle spela med kniven mot strupen i den sista matchen mot Buffalo. Förlust i den matchen, och slutspelsplatsen skulle vara i fara.

Men som väntat lyckades Penguins manövrera ut slagpåsen Buffalo. Trots att Anders Lindbäck gjorde en heroisk målvaktsinsats, och höll nollan drygt halva matchen, kändes det som att det aldrig var något snack om saken. När sedan Brandon Sutter sköt 1-0 kändes läget betryggande för Pittsburgh.

När samme Sutter sedermera sköt 2-0 i den tredje perioden var saken definitivt klar.
– Det känns bra. Det har varit en tuff tid för oss, men man spelar 82 matcher av en anledning. Vi har gjort oss förtjänta av den här slutspelsplatsen, sa Sutter till den samlade pressen efter sina två mål.

Nu väntar ligasegrarna New York Rangers för Pittsburghs del. En serie som har alla möjligheter att bli en storstilad sådan, och det är ett Penguins med gott självförtroende som går in i serien.
– Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här nu. Det spelar ingen roll hur du tar dig till slutspelet, så länge du kommer dit, sa Sidney Crosby.

I Pittsburghs kasse imponerade Marc-André Fleury med sina 28 räddningar. Den hållna nollan var hans tionde för säsongen. Ingen annan höll fler nollor än så under säsongen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM