Anna Borgqvist och Erika Grahm.
SDHL 1

De väljer Riksserien framför NWHL

ANNONS

Till hösten startar den nya proffsligan NWHL, National Womens Hockey League.
Men Riksserien är fortfarande ett hetare alternativ för de svenska spelarna, i alla fall i nuläget.
– Det beror ju på hur professionellt det blir och så, men det är ju bra hockey där borta så det är klart att det kan locka i framtiden, säger Anna Borgqvist till Gefle Dagblad.

Förra veckan presenterades den nya amerikanska proffsligan NWHL, som till en början kommer att bestå av fyra lag från de nordöstra delarna av USA. Varje lag har enligt uppgifter i media en lönebudget på ungefär 2,3 miljoner svenska kronor att betala ut till spelare och ledare. Dessutom kommer ligan att tillhandahålla utrustning för spelarna.

Men de svenska VM-profilerna som Gefle Dagblad har pratat med ser ändå ut att stanna kvar i Riksserien, åtminstone över nästa säsong.
– Personligen för mig så pluggar jag på högskola så det är inget alternativ för mig just nu, men det är jättebra för damhockeyn, säger Brynäsforwarden Anna Borgqvist till Gefle Dagblad.

Inte heller Modos Erika Grahm ser NWHL som ett alternativ för nästa säsong.
– Det är absolut intressant, men jag tror att de kommer att fokusera på sina egna spelare där borta nu i början. Jag har förhoppningsvis många år kvar på min karriär så någon gång skulle det vara jättekul att åka över och spela, men det blir inte nästa säsong i alla fall.

Sundsvalls back Annie Svedin är inne på samma spår som Erika Grahm. Inte nu, men kanske i framtiden.
– Just nu känns det inte som något jättealternativ. Jag trivs hemma i Sverige och har varit fyra år där borta så ett tag på hemmaplan skulle vara skönt. I framtiden får vi se, man vet aldrig, säger hon till Gefle Dagblad.

Den här artikeln handlar om: