SHL

Nu hoppas FBK på fler svenska nyförvärv

ANNONS

Efter två utländska värvningar presenterade Färjestad i dag sina två första svenska nyförvärv. Nu vill sportchefen Leif Carlsson fortsätta på samma spår.
– I dagsläget blir det inga mer utlänningar, sade Carlsson på FBK:s presskonferens i dag.

Färjestad har en uttalad målsättning att värva svenska, och gärna värmländska, spelare inför nästa säsong. De två första nyförvärven var dock ingetdera.
– Vi har presenterat Lars Haugen och Robbie Earl som är utlänningar. Tyvärr finns det inte tillräckligt med svenska spelare som är lediga så vi kan fylla ett helt lag, sade Leif Carlsson på FBK:s presskonferens tidigare i dag.

Under dagen offentliggjordes så de två första svenska nyförvärven: Tomas Skogs från Örebro och Johan Persson från Timrå. Och fler svenskar, eller i alla fall nordiska grannar, lär det bli.
– I dagsläget blir det inga mer utlänningar. Om vi nu kan gå efter tesen att norrmän inte är utlänningar utan halvvärmlänningar, sade Leif Carlsson på FBK:s presskonferens.

Norrmannen som sportchefen syftar på var den tidigare FBK-bekantingen Jonas Holös, som i nuläget spelar för Lokomotiv Yaroslavl i KHL. En spelare som FBK vill ha, men där ingenting är klart.
– Vi är intresserade av Holös, det har jag sagt förut, men vi är lika långt ifrån som vi varit hela tiden. Vi har inte ens pratat i den tesen i och med att han själv inte är redo.

På presskonferensen fick Leif Carlsson dessutom frågor om Mikael Johansson och Magnus Nygren, som FBK har ryktats vara intresserade av att hämta hem.
– Jag har kontakt med ”Micke” men jag vet också att han har en egen vision att vara kvar i Schweiz. Vare sig det blir i Rapperswil eller i ett annat lag så är känslan att han helst vill spela i Schweiz.

Om Magnus Nygren sade Carlsson så här:
– Den dagen Magnus kan börja träna för fullt och känner att ”nu kan jag börja spela”, då kommer vi givetvis att ställa frågan, det förstår alla, om Färjestad är ett alternativ. Väljer han Schweiz eller KHL då är det så. Magnus har också varit tydlig med att det är Färjestad BK som gäller i Sverige, och det är vi väldigt glada över.

Sedan tidigare har också backen Sebastian Erixon, som för tillfället är mitt uppe i slutspelet med Växjö, ryktats vara klar för FBK.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 17 maj
16:20 Tyskland - Kazakstan VM
16:20 Storbritannien - Danmark VM
20:20 Polen - USA VM
20:20 Tjeckien - Österrike VM
lördag 18 maj
12:20 Lettland - Sverige VM
12:20 Danmark - Schweiz VM
16:20 Tyskland - Polen VM
16:20 Kanada - Finland VM
20:20 Frankrike - Slovakien VM
20:20 Tjeckien - Storbritannien VM
söndag 19 maj
02:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
16:20 USA - Kazakstan VM
16:20 Norge - Österrike VM
20:20 Slovakien - Lettland VM
20:20 Schweiz - Kanada VM
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL