Wayne Simmonds.
Philadelphia

NHL-stjärnan klev av skadad – missar resten av säsongen

ANNONS

Philadelphia Flyers 4-1-vinst mot Chicago i natt kostade mer än den smakade. Lagets stjärna Wayne Simmonds klev av skadad och missar nu resten av säsongen.

Matchen började utmärkt för Wayne Simmonds som satte 1-0 redan i först perioden. Glädjen skulle dock bli kortvarig för forwarden som under ett powerplay träffades av en puck på sitt vänstra knä när lagkamraten Mark Streit avlossade ett skott. Olyckan var framme i den tredje perioden och lagets bäste målskytt återvände aldrig till matchen igen.

Säsongen har blivit en missräkning för Philadelphia Flyers som ligger utanför slutspelsplatserna. Med sju matcher kvar att spela har man fortfarande en liten möjlig chans på att nå en slutspelsplats när grundserien summeras. Nu blir läget tyvärr inte mindre besvärligt för Flyers. Efter matchen bekräftade nämligen lagets General Manager Ron Hextall att laget får klara sig utan sin bäste målskytt som missar resten av säsongen på grund av skadan.

Skadeproblemen stannar inte vid Wayne Simmonds för de orangeklädda. Även en av lagets backar, Andrew MacDonald, blev skadad under matchen. Backen fick ett skott på sin högra hand under ett av Chicagos anfall. Kanadensaren, som gör sin första hela säsong i Flyers och loggar ungefär 20 minuters istid per match, kommer inte heller han att vara tillgänglig under resten av säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM