Gustaf Wesslau
Tyska ligan

Gustaf Wesslaus nya klubbadress är klar

ANNONS

Nu är det klart var Gustaf Wesslau spelar sin hockey under nästa säsong. Han väljer en flytt till tyska storlaget Köln där han skrivit på för ett år.
– Wesslau är en lång målvakt som är mycket erfaren och är i de bästa åren för en målvakt, säger tränaren Niklas Sundblad.

Det blir Köln i tyska ligan för målvakten Gustaf Wesslau nästa säsong. Idag offentliggjorde klubben att man skrivit ett ettårskontrakt med den landslagsmeriterade svensken för att stärka upp klubbens målvaktssituation där man hade tyske landslagsmålvakten Danny Aus Den Birken som sin givna etta den senaste säsongen.

Den senaste säsongen blev en stor missräkning för Köln, som slutade elva i ligan och inte ens gick till socialslutspel efter två raka finalförluster.

Klubben har sedan tidigare värvat Färjestads Per Åslund och DEL-stjärnbacken Fredrik Eriksson från Nürnberg för att stärka upp laget till den nya säsongen. Man har även klart med Andreas Falk som spelat i klubben de senaste åren.

Klubbens tränare, svenske Niklas Sundblad, är förstås nöjd med att ha fått ner Wesslau som målvakt.
– Wesslau är en lång målvakt som är mycket erfaren och är i de bästa åren för en målvakt. Jag är glad att han valt Köln, säger Sundblad i ett pressmeddelande.

30-åringen har spelat för HV71 de tre senaste säsongerna och hade en räddningsprocent på 91,9 och ett GAA på 2,44 den gångna säsongen.
Äventyret i Köln blir hans andra utlandsuppdrag efter säsongen i Columbus farmarlag Springfield 10/11.

Wesslau blir Kölns första svenska målvakt genom tiderna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL