William Karlsson är så ny i Columbus att det inte ens finns några bilder på honom i Jackets-tröja i arkivet.
Nyheter

VIDEO: Se William Karlssons macka – när han tog revansch på Anaheim

ANNONS

Anaheim skeppade iväg William Karlsson till Columbus.
I natt debuterade Karlsson för Blue Jackets – och bidrog med en fin assist när hans Columbus slog Ducks med 5–3.

William Karlsson fick en chock då han inför trejding deadline fick beskedet att Anaheim trejdats iväg honom till Columbus. Karlsson hade då tillbringat merparten av säsongen i AHL men gjort 18 matcher (2+1) för Ducks. Anaheim skickade Karlsson, Rene Bourque och ett andraval för att få James Wiesnewski och ett tredjeval.

Karlsson har sedan trejden huserat i AHL och gått poänglös i åtta matcher. Ändå fick han i natt chansen att göra debut mot Columbus, och det mot sin förra klubb.

– Jag fick beskedet igår (att han skulle spela) och insåg att det var mot Anaheim. Det blir inte mycket bättre än så, säger Karlsson till NHL.com och fortsätter:

– När jag fick samtalet (om trejden) var jag lite chockad. Nu efter ett par veckor så känns allt okej, jag är bara glad över att vara en Blue Jacket.

Det blev också en lyckad debut/revansch för Karlsson. Hans Columbus slog Pacific-suveränerna Anaheim med 5–3 och Karlsson stod för en påpasslig framspelning till Scott Hartnells 3–3-mål.

Målet var för övrigt ett av tre som Hartnell stöd för under kvällen. Karlsson spelade totalt 12.02 i matchen och hade inget skott på mål men väl en tackling, utöver assisten. Anaheims svenskar hade det tyngre. Rickard Rakell noterades visserligen för en assist, men Jakob Silfverberg och Hampus Lindholm var poänglösa och –1 och –2.

Anaheim–Columbus 3–5 (2–1, 1–3, 0–1)
A: Ryan Kesler (Rickard Rakell), Andrew Cogliano, Matt Belesky.
C: Scott Hartnell 3 (William Karlsson 1), Ryan Johansen, Nick Foligno.

Den här artikeln handlar om: