Axel Blomqvist.
WHL

Ett stiligt avslut – Blomqvist håller lågan vid liv

ANNONS

Säsongen tar med största sannolikhet slut redan i natt, men Axel Blomqvist ser i alla fall till att avsluta på ett snyggt sätt. Svensken har varit glödhet de senaste veckorna och har gjort allt i sin makt för att hjälpa sitt Moose Jaw Warriors till slutspel, men trots två nya poäng och en seger i natt ser det inte ut att räcka.

Blomqvist sköt ett mål och en assist när Brandon Wheat Kings hemmabesegrades med 7-6 efter straffar. Samtidigt vann dock Swift Current Broncos, som konkurrerar med Moose Jaw om sista slutspelsplatsen, sin match mot Lethbridge. Det gör att Broncos har två poäng upp på Moose Jaw inför slutomgången i natt och Swift Current avslutar med ett returmöte mot bottenlaget Lethbridge.

Blomqvist har på de senaste sex matcherna svarat för hela tio poäng (2+8) och står totalt noterad för 30 poäng (11+19) på 26 matcher sedan han kom till Warriors i en trejd från Victoria Royals. Sett över hela säsongen har han svarat för 59 poäng (25+34) på 60 matcher i de två klubbarna, ett nytt personbästa med 16 poängs marginal.

*****

En som kunde dra en stor suck av lättnad efter nattens WHL-spel var Andreas Schumacher. Svensken sköt sitt första mål sedan 5 december för just Swift Current i mötet med Lethbridge. Målet var hans sjunde för säsongen och kom efter 35 raka mållösa matcher.

Den här artikeln handlar om: