Nyheter

Douglas Murray får ny NHL-chans – skriver tryout-kontrakt

ANNONS

Douglas Murrays säsong med tyska Köln är över. Då får han i stället chansen att spela sig till ett NHL-kontrakt. På fredagen meddelade Calgary Flames att 35-åringen kommer till klubben för en tryout.

I höstas vankade Douglas Murray av och an hemma i Stockholm i hopp om att få tag på ett nytt NHL-jobb. Men telefonen ringde aldrig och efter att även ha nobbats av ett par SHL-klubbar styrde den storväxte veteranbacken kosan till Tyskland för spel i Kölner Haie.

Det blev bara en assist på åtta matcher i DEL för 35-åringen innan säsongen var över för Köln, som missade slutspelet. Det här innebär emellertid inte att säsongen är över för Murray. Nu meddelar nämligen Calgary Flames att man har bjudit in den svenske backen att träna med klubben på tryout-basis.

Eftersom Murrays säsong i Europa är över kan han spela i NHL om möjlighet ges. Med sig bagaget har stockholmaren 518 NHL-matcher med San José, Pittsburgh och Montréal. Han spelade 53 matcher för de sistnämnda förra säsongen och noterades för två assist. I slutspelet var han bara ombytt i tre av lagets 17 matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games