Henrik Karlsson
Nyheter

Storspel av Henrik Karlsson i Moskva – sen sabbade sena matchstraffet allt

Henrik Karlsson fortsätter att storspela i KHL-slutspelet om Gagarin Cup.
När kvartsfinalspelet inleddes på torsdagen var han ytterst nära att ta Jokerit till seger borta mot ligasuveränerna CSKA.

Med tio minuter kvar av matchen hade man ledningen med 2-0 innan Aleksandr Radulov reducerade. Man höll siffrorna till 2-1 och Karlsson stoppade 40 skott fram till Ossi Väänänen fick matchstraff för en huvudtackling på Nikolaj Prochorkin med 2.19 kvar.

Det matchstraffet sänkte Jokerit, som vände matchen under den kvarvarande tiden av ordinarie tid. Igor Grigorenko sköt både 2-2 och 3-2, båda gångerna med assist från Radulov som vid segermålet snyggt släppte pucken mellan benen bak till Grigorenko som rakade in pucken i mål.

I den andra kvartsfinalserien som inleddes på torsdagen vann SKA efter kort förlängning mot Dinamo Moskva med 3-2. Artemij Panarin avgjorde redan i första minuten av övertiden.
Tony Mårtensson och Jimmie Ericsson hade assist på de två SKA-målen under ordinarie speltid. Mårtensson till Jevgenij Ketovs 1-1 och Ericsson till Patrick Thoresens 2-2.

Imorgon spelar samma lag sin andra match i sina kvartsfinalserier, samtidigt som Ak Bars-Avangard och Sibir-Magnitogorsk inleder sina matchserier.

Nedan: Video på Radulovs assist till 3-2-målet med 51 sekunder kvar.