Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #23

ANNONS

SHL:s grundserie är färdigspelad och Play In-spelet har redan hunnit dra igång. Innan startskottet för SM-slutspelets kvartsfinaler smäller av på torsdag passar vi på hockeysverige.se som brukligt är på att summera grundseriens avslutning i en ny upplaga av Veckans Lag.

Målvakt:
Joel Lassinantti, Luleå (3)
22-åringen har lagt beslag på förstaspaden i Luleå den här säsongen och avslutade grundserien på samma sätt som han presterat året igenom, med bravur. Stal en seger med 32 räddningar på 33 skott i Karlstad och nollade sedan Frölunda i slutomgången. Landade till sist på en andraplats i målvaktsligan och kommer vara en nyckelpjäs för Luleå i slutspelet.

Backar:
Simon Gysbers, Djurgården
Har kommit in och gett Djurgården ett rejält lyft från blålinjen. Var lysande i grundserieavslutningen och hans kyla med pucken har varit guld värd för stockholmarna när de säkrat sitt kontrakt. Satte segermålet med 13 sekunder kvar att spela mot Brynäs och stod också för två läckra assist mot Örebro under de två avslutande omgångarna veckan som gick.

Jere Karalahti, HV71 (3)
Lämnade, likt hela HV, en del i övrigt att önska i mötet med Skellefteå, men var samtidigt sådär dominant som nästan bara han kan vara mot Leksand. Såg med ett mål och två assist där till att säkra Jönköpingslagets slutspelsplats och ge laget välbehövlig vila inför den stundande kvartsfinalserien mot Linköping.

Forwards:
Robert Rosén, Växjö (3)
Avslutade grundserien med stil och såg till att säkra hemmafördel för Växjö i slutspelet genom två toppinsatser i de avslutande omgångarna. Spelgeniet räddade en poäng åt smålänningarna med sitt mål i Skellefteå och följde sedan upp det med ett mål och en assist i den klara segern mot Färjestad.

Mikko Lehtonen, Örebro
Den forna skyttekungen har helt klart fått en nytändning sedan flytten till Närke. Har höjt sitt spel flera nivåer de senaste veckorna och kan komma att bli en farlig slutspelsjoker för Örebro. Avslutade grundserien med att svara för ett mål och tre assist på de sista två matcherna och är i sin bästa form på hela säsongen nu när allt ska avgöras.

Simon Önerud, Modo
Det har inte varit någon rolig säsong i Örnsköldsvik, men Önerud avslutade den i alla fall med flaggan i topp. Svarade för en av sina bästa insatser på hela säsongen när han sköt två mål och en assist mot Örebro. Kommer att bli en nyckelpjäs för Modo i kvalspelet och behöver prestera om laget ska undvika nedflyttning.

Veckans


…besvikelse:
 När det drar ihop sig till de avslutande omgångarna vill man att nervdallret runt strecken ska finnas där och att spelarna ska vara beredda att offra både en och två tänder för en trepoängare. Nu var allt avgjort innan det ens blev spännande. Den sista omgången blev i stället en tävling om vilket lag som kunde vila flest spelare inför det som komma skall.

…diskussionsämne: Play Ins vara eller inte vara? Det var ett ämne som flitigt togs upp till diskussion i veckan. Min åsikt i ämnet är att om man ändå spelat 55 omgångar borde det vara tillräckligt för att avgöra vilka lag som förtjänar en slutspelsplats. När Play In dessutom avgörs i bäst av tre och slumpen blir en betydande faktor känns det än mer osjysst mot lag sju och åtta. Ett felaktigt domslut eller en konstig sargstuds kan få en förödande betydelse i en sådan kort matchserie och för att försäkra sig om att bästa laget vinner borde dessa matchserier avgöras minst i bäst av fem om formatet ens ska vara kvar.

…”vilka kvartsfinaler det kan bli”: Brynäs- och Djurgårdsfansen lär självklart inte hålla med mig, men nog kittlar det lite extra med två riktiga rivalmöten redan i kvarten. Det är nämligen precis det som händer om Luleå och Färjestad avancerar från Play In. Norrbottningarna ställs då mot Skellefteå medan värmlänningarnna får stångas med Frölunda, två av de mest heta rivaliteter vi har i SHL i dag. Efter Färjestads förlust i första mötet med Brynäs finns det dock inte mycket som talar för att så blir fallet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games