Nicklas Bäckström.
Washington

Nu är Bäckis delad etta i Capitals genom tiderna

ANNONS

Med sin radarpartner tillbaka på isen efter skada levererade Nicklas Bäckström. Svensken stod för två framspelningar, bland annat en till Aleksandr Ovetjkin, och ryckte i toppen av NHL:s assistliga när Washington förnedrade Buffalo. Han tog också steget upp och tangerade rekordet för flest assist i Capitals genom tiderna.

Nicklas Bäckström lyckades med mycket i en och samma match i Verizon Center i natt. Inte nog med att han ryckte i toppen av NHL:s assistliga, han passerade också drömgränsen på 50 framspelningar och tangerade ett klubbrekord som den som gjort flest assist i Washingtons historia.

Efter att den svenska centerstjärnan serverat en comebackande Aleksandr Ovetjkin till 3-1-målet och följt upp det med att spela fram Marcus Johansson till 6-1 gick han upp på 418 assist totalt under karriären. Med det tangerade han Michal Pivonkas klubbrekord och blev delad etta när det gäller antal assist i Capitals genom tiderna.

I assistligan har han nu ett försprång på fem poäng ner till Philadelphias Jakub Voráček och i poängligan är han delad tvåa med radarpartnern Aleksandr Ovetjkin. De båda står på 69 poäng och är med det en pinne bakom New York Islanders superstjärna John Tavares.

Utöver Bäckströms två assist och Johanssons mål kom även Johan Larsson med i poängprotokollet. Gotlänningen sköt Buffalos enda mål i matchen, vilket var hans andra i NHL-karriären.

Washington – Buffalo 6-1 (1-1, 3-0, 2-0)
Washington: Curtis Glencross (11), Jay Beagle (10), Aleksandr Ovetjkin (44) (Nicklas Bäckström), Brooks Laich (6), Joel Ward (16), Marcus Johansson (17) (Bäckström).
Buffalo: Johan Larsson (2).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games