CHOCKAR MALMÖ. Markus Gunnarsson har just skjutit matchvinnande 2-0 mot favorittippade Malmö.
Nyheter

Malmö i brygga: ”Nu måste vi vinna resterande matcher”

ANNONS

De var storfavoriter till att gå upp till SHL den här säsongen, men har inte pallat för trycket de senaste veckorna. I dag åkte Malmö på sin andra raka förlust i slutspelsserien, borta mot Vita Hästen, och nu är man i ett prekärt läge inför slutomgångarna.
– Nu behöver vi vinna resterande matcher, konstaterar skåningarnas tränare Mats Lusth.

Malmös SHL-dröm är på väg att slockna illa kvickt. Efter att laget tappat greppet om den allsvenska grundserien under de avslutande omgångarna har man nu fått en mardrömsstart på slutspelsserien. Efter förlusten mot Rögle i premiären åkte man på ett nytt bakslag mot Vita Hästen i eftermiddag.

De favorittippade skåningarna satte högsta fart från start, men bortsett från ett bortdömt mål lyckades man inte få pucken förbi Axel Brage i hemmakassen. I stället kunde Linus Näsström ge Hästen ledningen under inledningen av den andra perioden, efter slarv i bortaförsvaret.

”BRAGE ÄR GRYM I MATCH EFTER MATCH”

När sedan de flesta förväntade sig en anstormning av Malmö i slutperioden svarade hemmalaget i stället för ytterligare två fullträffar. Markus Gunnarsson sköt 2-0 på en målvaktsretur och Alexander Larsson följde upp det med att sätta 3-0 efter ett mönsteranfall i powerplay strax efter.

Malmö kunde sedan visserligen reducera genom Björn Svensson i slutsekunderna, men det hjälpte föga. I och med förlusten har nu skåningarna satt sig i ett prekärt läge inför de avslutande tre omgångarna av slutspelsserien.
– Nu behöver vi vinna resterande matcher, konstaterar tränaren Mats Lusth för Viasat Hockey.

Samtidigt som Malmö med sina tre poäng är under strecket för kval upp till SHL tog Vita Hästen steget över detsamma. Det är något som man till stor del kan tacka målvakten Axel Brage för.
– Han är grym i match efter match. Har man en sådan målvakt kan man vinna alla matcher, säger Hästens segerskytt Markus Gunnarsson.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL