Marek Zidlicky.
Nyheter

Övertidshjälte i debuten för Detroit: ”Kan inte finnas en bättre känsla”

Henrik Zetterberg var tillbaka i laguppställningen efter fyra matchers frånvaro. Då tog Detroit Red Wings en prestigeseger i toppmötet med New York Rangers. ”Zäta” låg bakom bägge målen i 2-1-segern, men det var en debutant i Detroit som blev övertidshjälte.
– Det kan inte finnas en bättre känsla, säger nyförvärvet Marek Zidlicky till nhl.com efter segermålet.

Det sköts över 70 skott från lagen när Detroit Red Wings tog emot New York Rangers i Joe Louis Arena i natt. Trots det blev det bara tre mål, mycket tack vare spektakulärt målvaktsspel från både Jimmy Howard och Cam Talbot i respektive kasse.

Howard stoppade inte mindre än 39 skott och var en av de främsta orsakerna till att Red Wings kunde ta hem segern med 2-1 efter förlängning. Det var dock ett nyförvärv som stal rampljuset från målvakten. Backen Marek Zidlicky, som hämtades från New Jersey Devils innan trade deadline, slog in segermålet i powerplay en dryg minut in i förlängningen. Detta efter att pucken studsat runt som en flipperkula via spelare i målgården innan den passerade mållinjen.
– Det kan inte finnas en bättre känsla, speciellt inte när man får göra mål i sin första match. Det var en skön seger, säger matchvinnaren till nhl.com.

Henrik Zetterberg var tillbaka i spel efter att ha missat fyra matcher med den skada han ådrog sig när Dallas Stars kapten Jamie Benn slog honom i huvudet härom veckan. Kapten ”Zäta” var omedelbart en faktor i sin comeback och hade assist på båda målen som Detroit gjorde. Han spelade snyggt fram Justin Abdelkader till 1-0-målet i första perioden, ett mål som även Jonathan Ericsson fick poäng på.

Rangers fick sitt mål från backen Dan Girardi. Trots förlusten uppskattade coachen Alain Vigneault hur laget uppträdde på isen.
– Jag gillar hur vi spelade, speciellt i andra perioden. Olyckligt nog fick vi en sen utvisning (på Derek Stepan) och de lyckades avgöra i förlängningen, säger Vigneault.

Detroit – N Y Rangers 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 1-0)