Cissi Östberg
SDHL 1

Leksands sköna semi-skräll: ”Slet som djur”

ANNONS

Leksand stod för en rejäl skräll i Riksseriens semifinalspel då man besegrade Linköping med 5-4 efter förlängning i Tegera Arena inför 408 åskådare.
– Tjejerna slet som djur, säger tränaren Jens Nielsen till hockeysverige.se.

Leksand förde matchen i två perioder och ledde med 2-0, 3-1 och 4-3 men Linköping åt sig i kapp och kvitterade till 4-4 genom Stephanie Marty 6.27 in i tredje perioden och tog matchen till förlängning. 3.25 in i förlängningen styrde Cecilia Östberg in en puck från Wilma Ekström vilket betydde 5-4 seger för kullorna.

Övriga målskyttar för Leksand: Iveta Koka, Linn Peterson, Wilma Johansson och Felicia Karlsson. Linköpings mål gjordes av Denise Altman (2), Melinda Olsson och Stephanie Marty.
– Vi kommer ut bra och det känns som att vi har matchtempot i oss vilket inte riktigt Linköping har. Vi tar ledning ganska fort med 2-0 och även om Linköping kommer i fatt några gånger i matcher så tycker jag att vi är det bättre laget i förlängningen, säger Leksands tränare Jens Nielsen till hockeysverige.se direkt efter matchen.
– Jag har inte hunnit tänka så mycket på returmötet på lördag. Först ska vi suga på den här karamellen ikväll. Man känner sig ganska slut efter den här matchen. Tjejerna var helt otroliga och slet som djur.
– Det blir antagligen en anstormning när vi kommer ner dit. Det gäller att hitta på ett motmedel mot det. Just det har jag tänkt lite kring, men jag säger inte vad det är eftersom Peter Frantz inte avslöjade sina ess när du intervjuade honom inför kvällens match, avslutar Nielsen med ett skratt.

Det här var Linköpings första förlust den här säsongen i Sverige. Tidigare har man dock förlorat en match i Europacupen. Linköping saknade båda landslagsspelarna Kim Martin Hasson och Jenni Asserholt på grund av skador.

I den andra semifinalen fick vi också se en favorit falla. Modo vann över AIK i Fjällräven Center med 2-1 efter straffar inför 358 åskådare. Emma Nordin gav Modo ledningen med 1-0 i inledningen av andra perioden. Drygt elva minuter in i tredje perioden kvitterar Gizela Ahlgren Bloom framspelad av Sabina Küller.

I straffläggningen var det bara Erika Grahm som lyckades med att sätta dit pucken. Målet betydde Grahms femte på tre matcher. Sarah Berglind i Modos mål och AIK:s målvakt Minatsu Murase visade båda att man hör hemma i bruttotruppen till VM:

Den här artikeln handlar om: