Simon Gysbers
SHL

Avgjorde med tio sekunder kvar – då blev Play In-paren klara

ANNONS

Djurgården avgjorde mot Brynäs med bara tio sekunder kvar att spela. Då blev allt klart med vilka som möter vilka i Play In, som startar i helgen.
– Vilket lag vi… vi har ju diskuterat lite innan och vi har väl haft ganska bra resultat mot Luleå och Färjestad så det är väl hugget som stucket, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi vars lag kommer ställas mot Luleå.

Striden om placeringarna 3-6 kommer gå vidare över sista omgången. Men resten är avgjort.
Hur lagen som ska spela Play In med start i helgen blev definitivt på tisdagskvällen när Djurgården vann med 1-0 mot Brynäs på Hovet.

Det innebar att Färjestad blir sjua, Luleå åtta, Djurgården nia och Brynäs tia och att Färjestad-Brynäs och Luleå-Djurgården ställs mot varandra i bäst av tre-matcherna som ska avgöra vilka två lag som tar de sista kvartsfinalplatserna.
– Vilket lag vi… vi har ju diskuterat lite innan och vi har väl haft ganska bra resultat mot Luleå och Färjestad så det är väl hugget som stucket, säger Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi till C More.

Men det var inte långt ifrån att det fick gå vidare till sista omgången med att avgöra vilka som kom först av Djurgården och Brynäs.
Det var bara tio sekunder kvar när Simon Gysbers skickade in matchens enda mål. Ett mål som videogranskades länge innan det godkändes.

Anledningen var att Mikael Ahlén störde Bernhard Starkbaum i samband med målet, men det var inget större snack om att han blev ditknuffad av Brynäsbacken Lukas Kilström.
– Han blir ju inknuffad och målvakten står ju dessutom utanför målgården, säger Särkijärvi.

I Djurgårdens mål höll Mantas Armalis sin andra nolla för säsongen efter 26 räddningar.

Play In inleds på lördag med de bäst placerade lagen på hemmaplan. Därefter spelas andra matchen på måndag, innan en eventuell tredje match spelas på tisdag.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games