BYTER KLUBBAR. William Karlsson flyttar till Columbus när James Wisniewski försvinner till Anaheim.
Nyheter

Anaheim satsar på stjärnback – offrar William Karlsson

ANNONS

William Karlssons tid i Anaheim Ducks blev inte långvarig. Innan NHL:s transferfönster stängde på måndagen fick den tidigare HV71-centern byta klubb. Ny klubbadress för 21-åringen blir Columbus Blue Jackets.

Anaheim Ducks har under en längre tid varit på jakt efter en back att spetsa till sin laguppställning med. När man slutligen hittade den backen tvingades man ge upp en av sina mest talangfulla spelare i organisationen.

När klubben värvade James Wisniewski och ett tredjeval i sommarens draft från Columbus Bkue Jackets tvingades man förutom att ge upp ett andraval i draften även släppa ifrån sig William Karlsson och Rene Bourque.

Den tidigare Västerås- och HV71-centern har pendlat mellan Anaheim Ducks och farmarlaget Norfolk Admirals under sin första säsong i Nordamerika. På 18 matcher med Ducks har han svarat för två mål och en assist och på 34 matcher i Springfield Falcons i AHL har det blivit sju mål och 21 poäng.

För James Wisniewski, 31, är det här andra sejouren i Anaheim. Han spelade för klubben mellan 2009 och 2010, men har representerat Columbus under de fyra senaste säsongerna. Den här säsongen har det blivit 28 poäng (7+21) på 54 matcher.

Columbus blir Rene Bourques tredje klubb den här säsongen. Han kom till Anaheim från Montréal i november, men har haft svårt att lämna ett avtryck i sin nya klubb. På 43 matcher har det bivit tio poäng (2+8). 33-åringen har spelat strax norr om 600 NHL-matcher.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL