Jeff Skinner.
Nyheter

Chicago närmar sig trejd – tittar på Calder Trophy-vinnaren

ANNONS

Chicago Blackhawks tappade sin bästa spelare för säsongen när Patrick Kane bröt nyckelbenet i en match mot Florida Panthers. Med trade deadline blott några dagar bort kommer man allt närmare att slutföra en trejd.
– Vi närmar oss. Vi är inte där ännu men vi har haft en hel del bra diskussioner idag, säger GM Stan Bowman till CSN Chicago.

Med Patrick Kane ute ur bilden i upp till tolv veckor jagar Chicago desperat en ersättare. De goda nyheterna? Med Kane uppsatt på listan över långtidsskadade spelare har man helt plöstligt flexibilitet under lönetaket för att tillföra en spelare med ett stort kontrakt.

Enligt Chris Kuc på Chicago Tribune har man tittat närmare på en spelare av Mike Cammalleri eller Jeff Skinners sort. Det vill säga en poängproducerande forward med ett par år kvar på kontraktet. Cammalleri är 32 år, har en lönetaksträff på fem miljoner dollar och har stått för 23 mål och totalt 31 poäng på 49 matcher i år. Skinner å andra sidan är 22 år gammal med en 725 000 dollar högre lönetaksträff. Han har samlat på sig 24 poäng (15+9) på 54 matcher. Båda är sajnade över säsongen 2018-19.

Det intressanta namnet här är egentligen Jeff Skinner. Han slog igenom med buller och bång redan som 18-åring när han smällde upp 31 mål och 63 poäng under sin debutsäsong. Året efter var också starkt med 44 poäng (20+24) på 64 matcher. De senaste åren har han varit mer ojämn men han är fortfarande ung och har ett bra kontrakt.

Det skulle därmed vara chockerande att se Carolina göra sig av med ynglingen. Konstigare saker har dock hänt och det är som de säger – när du ligger i botten av tabellen är ingen spelare immun mot att bli bortbytt.

Chicagos general manager Stan Bowman är dock inte nödvändigtvis bara på jakt efter en forward. Det kan bli en försvarare istället, eller både och.
– Vi är öppna för både och. Det behöver inte bara vara en ersättare för Patrick. Ibland förbättrar du ditt lag på olika sätt genom att plocka in olika typer av spelare. Vi är öppna för det. Vi får se var det leder, säger Bowman till CSN Chicago.

Och en trejd verkar vara nära förestående. Bowman berättade att man haft framgångsrika diskussioner och att något kan hända mycket snart.
– Jag har pratat med nästan varje lag i ligan de senaste dagarna. Det börjar närma sig, men inget är klart innan det blivit slutfört. Vi är inte där ännu men vi har haft en hel del bra diskussioner idag och förhoppningsvis händer något, sa Stan Bowman under gårdagen.

Blackhawks har till på måndag att slutföra en trejd innan bytesstoppet går igång.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL