Andreas Appelgren.
SHL

Appelgren hoppar av – Nilsen tar över Leksand

ANNONS

Andreas Appelgren är färdig som tränare för Leksand. I ett pressmeddelande skriver klubben att han hoppar av sitt tränaruppdrag. I stället tar norrmannen Sjur Robert Nilsen över som huvudtränare i klubben.
– Andreas berättade att han kommit fram till att han inte är aktuell för att leda laget nästa säsong, säger tillförordnade sportchefen Tore Jobs.

Härom veckan klev Sjur Robert Nilsen tillbaka in i Leksands bås efter att ha lämnat samma klubb efter förra säsongen. Norrmannen, som har ansvarat för Norges U20-landslag under säsongen, skrev ett kontrakt med en option som nu kommer att utnyttjas.

För på fredagen blev det klart att Nilsen tar över huvudansvaret för Leksands A-lag. Detta sedan Andreas Appelgren meddelat att han inte kommer att fortsätta som huvudtränare i klubben.
– Andreas och jag hade ett möte i går där Andreas tackade nej till en fortsättning som lagets huvudtränare för kommande år. Därför har Andreas, i samråd med Leksands IF, kommit överens om att det bästa för föreningen är att Sjur Robert Nilsen tar över huvudansvaret redan nu, berättar sportchefen Tore Jobs i ett pressmeddelande.

Appelgren kom in i Leksand som assisterande tränare 2011 och fick ta över huvudansvaret under säsongen. 2013 var han med och ledde laget upp i SHL.

”VISAR VILKEN STOR LEDARE HAN ÄR

– Andreas har gjort fyra fantastiska säsonger som huvudtränare i Leksands IF, och har gjort en oerhörd insats för laget och föreningen. Vi hade ett avtalat möte i går, gällande hans framtid i föreningen, och då berättade Andreas att han kommit fram till att han inte är aktuell för att leda laget nästa säsong. I och med detta tycker han att det är mest rätt mot Leksands IF att låta Sjur Robert Nilsen ta över huvudansvaret reda nu. Andreas sätter föreningen, laget, publiken och sponsorerna, i första hand och gör det som han tror blir det bästa för Leksands IF. Det visar vilken stor ledare han är, och vilket hjärta han har för denna förening, säger Tore Jobs.

Appelgren kommer inte att lämna klubben helt och hållet. Resten av säsongen ska ägnas åt att scouta lagets motståndare.
– Han kommer att hålla koll på våra och våra motståndares matcher, och tillsammans med Jonas Levén analysera våra matcher från läktarplats, berättar Tore Jobs.

Sjur Robert Nilsen har kontrakt över de två kommande säsongerna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM