Valentina Lizana Wallner.
Nyheter

180 minuter utan insläppt mål för Djurgårdens damer

ANNONS

Djurgården fortsätter att leva upp till favoritskapet i kvalet till Riksserien. Man inledde kvalserien med seger mot SDE Hockey med 4-0 och Almtuna med 10-0, I kväll följde Djurgården upp det med att slå Björklöven med 3-0 hemma på Stora Mossen.

Tina Enström svarade för två av Djurgårdens mål och har nu gjort totalt sju mål på tre kvalmatcher. Djurgårdens tredje mål gjordes av Isabell Lindström. Hemma laget vann skotten med 47-15, men att inte siffrorna blev större kan Björklöven tacka sin 17-åriga målvakt Agnes Åker för. I Djurgårdens mål höll OS-stjärnan Valentina Lizana Wallner nollan för andra gången i kvalserien.

Efter tre omgångar har alltså serieledande Djurgården 17-0 i målskillnad och sex poäng. Björklöven ligger sjua med noll poäng. I morgon väntar seriefinal mellan HV 71 och Djurgården. En spännande fråga är om Djurgården även kommer att hålla nollan fjärde matchen i rad i den matchen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL