Vita Hästen.
Nyheter

KHK missade chansen – nu lever spänningen vidare

ANNONS

En poäng hade räckt för att Karlskrona skulle säkra en plats i den allsvenska finalen. Det blev noll. Trots hemmaplan och ett möte med formsvaga Vita Hästen blev det förlust med 2-4.

Karlskrona hade allt i egna händer i den 51:a och näst sista omgången av den allsvenska grundserien. En enda poäng i hemmamötet med Vita Hästen så skulle platsen i den allsvenska finalen vara biff.

Men det var lättare sagt än gjort skulle det visa sig. KHK lyckades visserligen hämta sig från ett tidigt 0-1-mål från Hästens lån från Örebro, Rasmus Fyrpihl, men trots att Filip Cruseman sköt säsongens 20:e mål och Mattias Granlund gjorde 2-1 i numerärt underläge ville det sig inte för blekingelaget.

Bara minuter efter Granlunds ledningsmål skickade amerikanen Adam Schmidt in 2-2 och i den tredje perioden gick det sedan gästernas väg. Forwarden Markus Gunnarsson hade bara gjort tre allsvenska mål inför mötet med KHK. Nu passade han på att skjuta det fjärde. Hans 3-2-mål blev matchvinnande och följdes upp av Viktor Amnérs 4-2 i tom kasse. Det skapar ett intressant läge i Hockeyallsvenskan inför den avslutande omgången.

Karlskrona möter Södertälje på bortais och behöver fortfarande bara ta en poäng för att säkra en plats i den allsvenska finalen. Västerås, som besegrade AIK med 3-2 på Hovet, behöver också bara ta en poäng i sin hemmamatch mot Björklöven medan trean Malmö, som slog Bik Karlskoga med 4-3 på bortais, behöver ta tre poäng i hemmamötet med AIK samtidigt som antingen KHK eller Västerås måste förlora sin match.

För Vita Hästen innebar segern att man återtog den åttonde och sista playoff-platsen. Man har samma poäng som Almtuna inför den avslutande matchen mot Bik Karlskoga hemma i Himmelstalundshallen på lördag.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL