James Wisniewski.
Nyheter

Backen tar till tjuvknep för att stanna i Columbus

ANNONS

Offensive backen James Wisniewski, 31, är ett av namnen det ryktas om inför trade deadline. När han blev petad i söndagens match mot New York Rangers var det många som trodde en trejd var nära förestående. Det dementerades dock av lagledningen och Wisniewski var tillbaka i laguppställningen till nattens förlustmatch mot Buffalo Sabres.

Trots det verkar det som att 31-åringens framtid i Columbus är högst oklar. Columbus Dispatch reporter Aaron Portzline rapporterar att Blue Jackets under förra veckan bad Wisniewski att skicka in sin lista på de tio lag han kunde tänka sig att bli skickad till, som en del av den limiterade no-trade-klausul han har i sitt kontrakt.

Backen, som är inne på sin fjärde säsong i Columbus, vill dock ogärna flytta på sig. Enligt Portzline ska Wisniewski och hans representater satt ihop den tio lag långa listan över lag han kunde tänka sig att gå till med målet att göra det så svårt som möjligt att byta bort honom. Det innebär att man endast inkluderade organisationer som antingen inte har någon plats under lönetaket eller helt enkelt inte är intresserade av att addera en back av hans spelartyp.

I en tidigare kommentar om trejdryktena uttalade sig Wisniewski så här:
– Jag har egentligen inte under någon period velat bli trejdad. Jag har alltid velat vara en ”Blue Jacket”. Jag älskar det här [i Columbus]. Just nu är jag en Columbus-spelare och jag är här för att vinna hockeymatcher.

Det blir onekligen intressant att se hur situationen utspelar sig framöver. James Wisniewski har två år kvar på kontraktet med en lönetaksträff på 5,5 miljoner dollar. Han har 28 poäng (7+21) på 53 matcher i år.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM