Joffrey Lupul.
Toronto

Forwardens dagar i Toronto kan vara räknade

ANNONS

Mike Santorelli och Cody Franson har redan skeppats ut, av allt att döma kan Joffrey Lupul stå näst på tur. Den 31-årige forwarden kan bli den förste spelaren Maple Leafs gör sig av med sedan man startade ombyggnadsprocessen vars kontrakt sträcker sig längre än till sommaren.

Lupul gick under förra veckan ut i media och kritiserade idén om att sälja av spelare i utbyte mot unga talanger och draftval. Med hans namn flukterande i trejdrykten ser med andra ord onekligen ut som att han kommer att slippa ta del av den processen.

Enligt Andrew Walker på Sportsnet 590 jobbar Toronto hårt för att lyckas byta bort den skadebenägne, men produktive, stjärnan innan deadline passerar. Med sin höga lönetaksträff på 5,25 miljoner dollar och ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2017-18 är det frågan vilket, eller vilka, lag som har råd att investera i honom.

Lupul har, trots mängder av skador, gjort 20 eller fler mål i fem av sina NHL-säsonger. Montréal Canadiens behöver desperat en målskytt och uppges vara intresserade. Även Canadiens ligger dock tajt mot lönetaket och skulle förmodligen behöva skicka en spelare eller två tillbaka till Toronto.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL